Burgeri sa pirinčem, pasuljem i orasima

Burgeri sa pirinčem, pasuljem  i orasima

Sastojci za 4 osobe:
50 g kuvanog pirinča
200 g kuvanog pasulja (mungo, azuki, crveni, crni)
60 g sušenog paradajza u ulju
100 g mlevenih oraha
30 g prezli
1 veći luk
3 kašičice suvih začina
1 kašika ulja

 

Način pripreme:
Pirinač skuvajte u 200 ml posoljene vode, ocedite i ohladite. Skuvajte pasulj, savite ga u posudu i izgnječite viljuškom. Sušeni paradajz u ulju iseckajte na komadiće. Mlevenim orasima dodajte prezle i začin, pomešajte, kratko popržite u suvom tiganju, pa sklonite sa strane. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno iseckani luk da se dobije zlatnožuta boja.

 

Kada su svi sastojci spremni, uzmite veću posudu i dobro izmešajte pirinač, pasulj, sušeni paradajz, luk, orahe pomešane sa prezlom. Od dobijene smese oblikujte 4 veća burgera.

Roštilj ploču dobro zagrejte i pecite burgere sa svake strane oko 5 minuta (u zavisnosti od vašeg roštilja). Poslužite sa sosom po izboru i sezonskom salatom. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart