Burgeri sa crnim pasuljem

Burgeri sa crnim pasuljem

Sastojci:
340 g skuvanog crnog pasulja
4 mlada luka, sitno iseckana
1 limeta, korica i sok
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica belog luka u prahu
4 kašike mlevenog lanenog semena
1 velika šaka korijandera, seckana
½ kašičice soli
¼ kašičice bibera
¼ kašičice pahuljica čilija
2 kašike ulja za prženje
4 kašike sosa za roštilj po želji

 

Način pripreme:
Kuvani pasulj sipajte u posudu i izgnječite grubo gnječilicom za krompir. Dodajte seckani mladi luk, rendanu koru i sok limete, kim, beli luk u prahu, mleveno laneno seme, korijander, so, biber i ljuspice čilija. Kada sve izmešate, ostavite smesu u frižideru oko 15 minuta. 
Oblikujte 4 loptice, a zatim svaku čvrsto pritisnite dlanom da dobijete pljeskavice debljine 2-2.5 cm. 
Zagrejte ulje u tiganju na srednje laganoj vatri i pržite burgere oko 7 minuta sa svake strane, ili dok se ne stvori zlatna kora. 
Pre serviranja preporučujemo da premažete sosom za roštilj po želji. Dodaje još jedan sloj ukusa i čini da izgledaju zaista dobro! Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart