Bukovače u kuzu sosu

Bukovače u kuzu sosu

Sastojci:
500 g bukovača
2 kašike ulja za prženje
1 šolja vode
1/2 kašičice kurkume ili karija
1 kašika soja sosa
1 čen belog luka sitno seckan
1 kašika kuzu praha razmućen sa malo vode
seckani peršun za serviranje

 

Način pripreme:
Bukovače, oko pola kilograma, očistiti krpicom ili kuhinjskim papirnim ubrusom. Pranje bukovača nije neophodno, samo krpicom ili papirom uklonite eventualne trunčice i grančice. Odsecite drške, one su uglavnom veoma žilave, a ako ne želite da ih bacate, iskoristite ih iseckane za čorbice ili kuvanje bujona od povrća.

Zagrejte 2 kašike nerefinisanog ulja. Dodajte cele bukovače i pržite ih 3 minuta. Nežno ih pomerajte i okrećite varjačom da se ne zalepe, ali pazite da ih ne rasturite, jer želite da vam ostanu cele do kraja kuvanja. Dolijte šolju filtrirane vode, pola kašičice kurkume ili karija i kašiku soja sosa. Poklopite i krčkajte 5 minuta. Dodajte pečurkama sitno seckan čen belog luka. Razmutite kašiku kuzu praha u nekoliko kašika hladne vode i umešajte ovo u vodicu oko pečuraka. Kuvajte uz nežno mešanje oko 3 minuta. Servirajte posuto seckanim peršunom, kao prilog nekoj od žitarica. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart