Brzo, presno vegetarijansko predjelo (bez glutena)

Brzo, presno vegetarijansko predjelo (bez glutena)

Možda deluje malo neobično, ali evo jednog predjela koje lako možete napraviti i poslužiti. Ovaj recept sa vama delimo i zato što po istom principu možete napraviti mnoge, različite kombinacije. Slatko, gorko, slano, ljuto i kiselo - svi ovi ukusi prisutni su u ovom presnom predjelu.

 

Sastojci:
jedna dajkon repa

nekoliko kašika suncokretovog putera

brokoli

beli luk

začini

 

Način pripreme:
Za ovaj recept biće vam potrebna bela repa - dajkon. Oljuštite a zatim isecite dajkon na tanke, 3-4 mm debele režnjeve, koje ćete zatim iseći na pravougaonike dimenzija, na primer, 2 puta 5 cm (veličina prosto treba da bude zgodna za služenje).
Svaki pravougaonik dajkona premažite sa malo suncokretovog putera. Na kraju, na vrh stavite i cvetić brokolija.
Ukoliko želite da ovo jelo bude još pikantnije, onda zagrejte malo tiganj, pa ga sklonite sa vatre. Dodajte u tiganj sitno seckan beli luk i cvetiće brokolija. Ovakvim, od belog luka zamirisanim brokolijem ukrasite pločice dajkona sa suncokretovim puterom. Prijatno!

Krckavost i sočnost dajkona sa slašću suncokretovog putera i vatrometom boje brokolija otvoriće apetit vas i vaših gostiju. Na sličan način možete spojiti i razne druge sastojke: šargarepu, kelerabu, avokado, puter od golice, humus, ekspandirani pirinač, malo nori algi, semenke susama, lana...


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart