Bezglutenski kolačići od crnog pasulja

Bezglutenski kolačići od crnog pasulja

Sastojci:
400 g skuvanog crnog pasulja
100 g kakao praha
100-120 ml javorovog sirupa
3 kašike kokosovog ulja (ili sosa od jabuke)
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice ekstrakta vanile
2 lanena jaja (2 kašike lanenog brašna + 5 kašika vode)
50 g čokolada komadića
12 kašičica kikiriki putera ili bademovog putera (ohlađenog)

 

Način pripreme:
Zagrejte rernu na 175C. Napravite svoje laneno jaje u maloj činiji kombinovanjem lanenog brašna i vode, dobro promešajte. Stavite u frižider na 5-7 min da se stegne. Trebalo bi da bude gusta.

Pripremite kalup za mafine, lagano namažite uljem. U blender dodajte crni pasulj, lanena jaja, kakao prah, javorov sirup, ulje, prašak za pecivo i vanilu. Blendajte dok testo ne postane kremasto, otprilike gustoće pudinga. Umešajte komadiće čokolade. Sipajte testo u pleh za mafine (dobićete 12 kolača). Stavite po 1 kašičicu ohlađenog putera od kikirikija u sredinu svakog kolača. Pomoću čačkalice, pomešajte kružno testo i puter. 

Stavite u rernu na srednju rešetku i pecite 22-25 min. Ostavite da se ohladi oko 15-20 min. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart