Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Bademov bešamel sos možete koristiti u pripremi lazanja, kao preliv za kuvano povrće... uostalom upotrebite maštu, ona je uvek najbolji začin.
Sastojci:
1 kašika gija ili ulja, 2 kašike brašna (integralno, piričano, ječmeno, kukuruzno, brašno od amaranta), 1 čaša vode ili bademovog mleka, začini, so, miso, šoju sos, malo muskatnog oraščića.
Način pripreme:
Zagrejte ulje u šerpici, umešajte brašno i minut, dva mešajte na laganoj vatri. Sklonite sa vatre i mešajući, dodajte vodu ili mleko badema. Mešajte dok ne postane sasvim glatko. Stavite šerpicu ponovo na laganu vatru, začinite. Neprestano mešajte na pojačanoj vatri dok se ne zgusne (nemojte da sos vri).
Napomena:
Možete i izostaviti masnoću: samo na suvo propržite brašno i razmutite ga zatim sa malo tečnosti, a zatim dodajte ostatak tečnosti i ostatak recepta ostaje isti. Ukoliko koristite neko od bezglutenskih brašna onda će ovaj recept biti pogodan i za osobe koje pate od celijakije.
Povezane priče
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.
Dostava za područja opština u Beogradu - dodatno 60 RSD na iznos poštarine
Dostava za ruralna područja koja su navedena u ovom cenovniku - dodatno 120 RSD na iznos poštarine