Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Uživajte u obroku koji pripremom asocira na kajganu, fritatu, omlet ili neko drugo jelo uz našu ukusnu i 100 % prirodnu biljnu alternativu za jaja. Ova veganska proteinska mešavina je namenjena i za pripremu kuvanih i pečenih jela i raznih slanih poslastica kao adekvatna zamena jajima.
Naša veganska zamena za jaja su visoko proteinski obrok koji će zadovoljiti i one koji obožavaju ukus pravih jaja.
Supena kašika vege omleta je ekvivalent za jedno jaje. Nije potrebno dodatno začinjavati, lako se priprema.
Čeka vas potpuno nov i visoko proteinski obrok koji ukusom neverovatno podseća na pravi omlet od jaja. Spreman za upotrebu – dovoljno je da se pomeša sa vodom i ispži na tiganju. Vege omlet će vas oduševiti tokom posta, posebno ako ste veliki ljubitelj prženih jaja! Da bi omlet bio ukusan, bitno je da sledite uputstva iz recepta.
Izuzetno ukusna gotova smesa za pravljenje veganskog ili posnog omleta. Potrudili smo se da kreiramo nešto novo za vas, što će ljubiteljima prženih jaja doneti veliku radost tokom posta. Omlet je spreman za svega nekoliko minuta.
U osnovi ovog veganskog i posnog omleta se nalazi brašno od graška. Pažljivim odabirom začina kreirali smo omlet koji ukusom i izgledom neodoljivo podseća na omlet od pravih jaja. I ne samo to, vaša potreba za proteinima biće potpuno namirena. Ovaj omlet je pritom potpuno prirodan, ne sadrži veštačke arome ni konzervanse kao ni poboljšivače ukusa. I na kraju još nešto: ne podiže holesterol i ne sadrži gluten. Fantastično, zar ne?
Jedna kašika vege omleta je ekvivalent jednom jajetu. Omlet je već začinjen, tako da mu nije potrebno dodavati so i začine. Količina u pakovanju je dovoljna za 15 jaja.
Sastojci
Brašno od graška, beli luk u prahu, kurkuma, crna himalajska so, guar, xantan i tara guma, kukuruzni skrob u prahu.
Način pripreme
Dobro umutiti 1 ravnu supenu kašiku vege omlet smese (12 g) sa 5 supenih kašika vode da dobijete jedno jaje.
Na svaku kašiku vege omleta ide 5 kašika vode. Da biste ispržili omlet od dva jaja, potrebno vam je 2 kašike vege omleta i 9-10 kašika vode.
Sastav:
2 kašike vege omleta
10 kašika vode
maslinovo ulje
Priprema:
Staviti 2 kašike vege omleta u činiju i dodati 2-3 kašike vode. Dobro umutiti kašikom ili mikserom za kafu. Postepeno dodavati ostatak vode, da se smesa ravnomerno razmuti.
Istovremeno dobro ugrejati tiganj sa manjom količinom ulja.
Pažljivo rasporediti omlet u vreli tiganj i paziti da bude ujednačen i tanak skoro kao palačinka.
Pržiti na najjačoj vatri bez mešanja oko 2 min, dok se dobro ne isprži sa jedne strane i tek onda okrenuti na drugu stranu.
Pržiti još oko 1 min sa druge strane, da se isprži do kraja.
Vaš ukusni veganski omlet je spreman. Uživajte!
Posna musaka od krompira
Da li ste čuli za posna jaja? U ovoj musaki ona su glavni sastojak! Sa našom posnom musakom možete uživati u autentičnom ukusu prave musake tokom posta ili na veganskom režimu ishrane. Svi sastojci su zdravi i 100 % prirodni. Ovaj recept ne sadrži GMO, mononatrijum glutaminat ni druge veštačke poboljšivače ukusa.
Sastojci:
1.2 kg krompira isečenog na tanke kolutove
400 g sirovog sejtana* sitno naseckanog
2-3 šargarepe sitno seckane
2 crna luka srednje veličine sitno seckana
1 kafena kašičica slatke aleve paprike
3 supene kašike vege omleta umućenog malo ređe
1 supena kašika tana – susamovog putera
½ kafene kašike mlevenog crnog bibera
4 supene kašike maslinovog ulja
*Umesto sejtana može se koristiti tofu ili se mogu dodati sojine ljuspice koje su prethodno bile natopljene u vodi.
Fil:
sitno iseckati luk i šargarepu, naseći sejtan na sitne komade
ispržiti luk na 2 supene kašike ulja da postane staklast
dodati šargarepu i kratko izdinstati, zatim dodati sejtan, alevu papriku i biber
sve zajedno prodinstati.
Preliv od posnih jaja:
smešu VEGE OMLET-a (3 kašike) pomešati sa 15 supenih kašika vode i tanom i umutiti mikserom ili štapom u srednje gusti sos.
Musaka:
oprati i oljuštiti krompir i iseći ga na tanke kolutove
namazati uljem pleh i poređati polovinu krompira da prekrije dno
ravnomerno rasprediti pripremljeni fil po krompiru
poređati drugu polovinu krompira odozgo
sve zaliti unapred pripremljenim prelivom od posnih jaja (vege omlet-a)
u unapred zagrejanoj rerni peći musaku 30-40 min na temperaturi od 180-200C
izvaditi pleh da se prohladi, iseći i poslužiti
Prijatno!
Nutritivne vrednosti
Masti: 1.4 g
Zasićene masti: 0.53±0.11 g
Ugljeni hidrati: 61.3±2.5 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 2.6±0.1 g
Proteini: 18.4±0.7 g
So: 5.2±0.3 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.