Univerzalna mešavina miks premijum za hlebove i peciva (sert. bez glutena) 1 kg Aleksandrija
435 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Ova smeša se može koristiti za spremanje različitih vrsta bezglutenskih hlebova, peciva i kolača. Same proizvode karakterišu sve nutritivne vrednosti prosa kao žitarice, heljde, pirinča i kukuruznog skroba. Kururuzni skrob predstavlja važan izvor energije. Kombinacijom kukuruza s ostalim namirnicama bogatim visoko vrednim belančevinama dobijaju se proizvodi visoke prehrambene vrednosti i prihvatljivosti.
Kako u kukuruzu ima najviše skroba (73 odsto), odličan je nemasni izvor energije (100 g daje oko 360 kcal). Sadrži i dosta proteina (8-11 odsto), vitamina E i B kompleksa, provitamina A, vlakana, minerala (fosfora, kalijuma i magnezijuma).
sastojci
Pirinčano brašno, brašno od prosa, krompirov skrob, kukuruzni skrob, brašno od guar pasulja, zgušnjivač (ksantan guma).
način pripreme
Recept za hleb
Potrebni sastojci: 20 g kvasca, kašičica šećera, pola kašičice soli, 50 ml ulja, 200 ml mlake vode.
Priprema: 300 g smeše sjediniti sa usitnjenim kvascem, dodati so i šećer. Postepeno dodavati mlaku vodu i mutiti mikserom, zatim dodati ulje i mutiti još dok testo ne dobije ujednačenu strukturu. Potom, dobijeno testo izliti u prethodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostaviti da odstoji na toplom 40 min da naraste. Hleb peći u zagrejanoj rerni na 250C, oko 30 min, dok se ne dobije korica svetlo braon boje. Prijatno!
način primene
Čuvati na suvom i tamnom mestu. Proizvođač posluje u skladu sa HACCP zahtevima bezbednosti za bezglutensku proizvodnju, kao i sa zahtevima ISO 9001 i ISO 22000 standarda. Posedujemo Košer sertifikat.