Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Penne Rigate od pirinčanog i kukuruznog brašna je testenina bez glutena pogodna za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten. To je prirodna testenina koja sadrži samo kukuruz, pirinač i vodu, pritom zadržava savršenu teksturu i ukus. Lako se vari i brzo kuva.
Pirinčano brašno koje se nalazi u sastavu ove vrste testenine je odlično protiv tegoba sa probavom zbog svog pozitivnog sastava. Pirinač sadrži vitamine A,B – kompleksa i elemente u tragovima, ugljene hidrate, vlakna i proteine. Preporučuje se jer obezbeđuje energiju, snižava krvni pritisak i ima adstrigentna svojstva.
Sastojci
Kukuruzno brašno (60 %), pirinčano brašno (40 %), voda.
Način pripreme
U 1 litar proključale vode dodati malo soli, malo masnoće i 100 g testenine. Kuvati 12-14 minuta pa zatim ocediti i isprati mlakom vodom.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 350
Masti: 4.4 g
Zasićene masti: 4.1 g
Ugljeni hidrati: 66.5 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.7 g
Vlakna: 7.39 g
Proteini: 7.7 g
So: 0.017 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.