Suši pirinač
630 RSDkg
nutritivne vrednosti
na 100gsastojci
Pirinač za pripremu sušija - okruglo zrno, oljušten, glaziran.
način pripreme
Recept za suši: Uzeti list nori alge i na njega, u sloju od oko centimetar debljine, naneti pirinač, ostavivši oko pet centimetara alge nepokriveno. Na jednom kraju, kao za rolat, složiti povrće (šargarepa, praziluk, peršun, prethodno kratko blanširano i isečeno na štapiće). Dodati turšiju isečenu na štapiće ili umeboši pastu. Uviti kao rolat, prethodno pokvasivši nepokriveni kraj vodom, da se zalepi. Tako umotanu algu seći na komade od po pet centimetara debljine.
način primene
Dobro oprati pirinač, u posudu staviti jednu šolju pirinča i 1 šolju hladne vode. Staviti da se kuva, poklopiti i kuvati 15 minuta na srednjoj vatri dok pirinač ne upije vodu skloniti sa vatre i ostaviti da stoji 10 minuta.