Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Goji sušeno voće se može koristiti direktno iz kesice, kao dodatak svakodnevnoj ishrani, jelima i poslasticama. Koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini hiljadama godina.
Godži bobice sadrže ugljene hidrate, masti, dijetetska vlakna, šećer i proteine. Od minerala i vitamina sadrže natrijum, kalijum, kalcijum, gvožđe, cink, selen, vitamin C, karoten, tiamin, riboflavin, lutein, likopen, zeaksantin, polisaharide, betain i peptidoglikane.
Godži sadrži sve esencijalne aminokiseline, sadrži veliku količinu proteina, bogate su vlaknima i mineralima, C vitaminom, beta karotenom i gvožđem, pa ih još zovu i "vitamini za oči".
Ove bobice povoljno deluju na rad jetre, podstiču detoksikaciju organizma, probavu, gubljenje kilograma. Osim toga što jačaju imunitet, odlični su antioksidanti i podižu nivo energije u telu.
Samo 10-30 grama godži bobica dnevno je potrebno da bi se osetile njene vrednosti, a najlakše je dodati ih u kašu od žitarica, smuti ili grickajte same, jer su jako ukusne.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 343
Masti: 7.1 g
Zasićene masti: 0.1 g
Ugljeni hidrati: 57.8 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 17.1 g
Vlakna: 7.8 g
Proteini: 12.1 g
So: 0 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.