Sušene godži bobice (organski proizvod) 100 g Bio Špajz
708 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Goji sušeno voće se može koristiti direktno iz kesice, kao dodatak svakodnevnoj ishrani, jelima i poslasticama. Koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini hiljadama godina.
Godži bobice sadrže ugljene hidrate, masti, dijetetska vlakna, šećer i proteine. Od minerala i vitamina sadrže natrijum, kalijum, kalcijum, gvožđe, cink, selen, vitamin C, karoten, tiamin, riboflavin, lutein, likopen, zeaksantin, polisaharide, betain i peptidoglikane.
Godži sadrži sve esencijalne aminokiseline, sadrži veliku količinu proteina, bogate su vlaknima i mineralima, C vitaminom, beta karotenom i gvožđem, pa ih još zovu i "vitamini za oči".
Ove bobice povoljno deluju na rad jetre, podstiču detoksikaciju organizma, probavu, gubljenje kilograma. Osim toga što jačaju imunitet, odlični su antioksidanti i podižu nivo energije u telu.
Samo 10-30 grama godži bobica dnevno je potrebno da bi se osetile njene vrednosti, a najlakše je dodati ih u kašu od žitarica, smuti ili grickajte same, jer su jako ukusne.