Susamovo brašno 200 g Lučar
220 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Ima odličan, orašast ukus i može se koristiti kao delimična ili potpuna zamena za pšenično brašno, u kombinaciji sa drugim vrstama brašna, kod pripreme najrazličitijih vrsta peciva i poslastica. Osim toga, može se dodavati sosovima, čorbama i salatama.
svojstva
Specifičnog je nutritivnog sastava, bogato biljnim vlaknima i proteinima. Poseduje visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina: omega-6 i omega-9. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje susamovog brašna u ishrani, kao pomoć pri čišćenju krvnih sudova i kod povišenog holesterola u krvi. Ima visok sadržaj kalcijuma, te se preporučuje onima koji su alergični na laktozu ili neki drugi sastojak iz mleka, kao i za očuvanje zdravlja zuba i smanjenje rizika od osteoporoze.
Ukoliko je susamovo brašno redovan sastojak Vaše ishrane, može Vam pomoći u očuvanju zdravlja zuba i u ublažavanju opasnosti od osteoporoze.
Nutricionisti ga preporučuju jer povoljno deluje pri čišćenju krvnih sudova i kod regulacije povišenog holesterola u krvi.
sastojci
Delimično obezmašćeno susamovo brašno 100 %
Alergen info: Susamovo brašno kod nekih osoba može izazvati alergijske reakcije. Mogući tragovi brašna, badema.
način primene
Susamovo brašno ima specifičan, prijatan ukus i može se dodavati pšeničnom i drugim vrstama brašna prilikom pripreme različitih vrsta hleba i peciva. Takođe se može koristiti u pripremi poslastica, kuvanih jela (čorbe, sosevi i sl.) ili se njime mogu posipati salate.