Susamov puter 170 g Granum
326 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Dobijen mlevenjem pečenih semenki susama, susamov puter je značajan biljni izvor kalcijuma i kao takav važan za one koji izbegavaju mlečne proizvode.
Sadrži: nezasićene masne kiseline: omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, minerale: kalcijum, gvožđe, mangan i bakar, vitamin: B1.
sastojci
Seme susama 99,5%, morska so 0,5%.
Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.
Susamov puter je postan proizvod.
način primene
Pored toga što se koristi kao namaz, susamov puter nalazi široku primenu u kuvanju. Od njega se mogu praviti izuzetno ukusni umaci, koji se mogu servirati uz razne priloge. Važan je sastojak u mnogim specijalitetima sa Bliskog i Dalekog Istoka (humus, falafel, tahini). Podjednako je ukusan i kao slani namaz u kombinaciji sa tamarijem, a kao sladak namaz pomešan sa medom predstavlja izvanrednu dijetalnu poslasticu.
Izdvajanje ulja na površini proizvoda je uobičajena pojava, jer nisu korišćeni veštački dodaci. Pre upotrebe promešajte sadržaj teglice.
za one koje žele da znaju više
Da li su biljni puteri kompanije Suncokret sirovi puteri, ili ne?
Odgovor na ovo pitanje je sledeći: semenke od kojih se Suncokretovi biljni puteri prave su veoma kratko termički obrađene, nisu pržene vec su tostirane. Ovo se radi kako bi proizvod bio 100% mikrobiološki čist i siguran za upotrebu, a i kako bi se mogao duže održati.
Suncokretov, susamov, orahov i bundevin puter prave se od semenki koje su veoma blago termički obrađene, tostirane.
Jedini puter koji se dobija od jače termički obrađenih semenki je kikirikijev puter.
Proizvodi Suncokreta iz Hajdukova osvojili su pehar, veliku zlatnu medalju i 18 medalja za kvalitet na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu i Novom Sadu i dobitnik su Soil Assosiation Organic Food Award 2006 prestižne nagrade Velike Britanije u oblasti organskih proizvoda.