Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Biosilov organski sok od cvekle je proizveden mlečno kiselinskom fermentacijom. Bio fermentacija se odvija po principu dominantne mikroflore. Drugim rečima, kada se iscedi svež sok od cvekle (u ovom slučaju on je supstat), njemu dodajemo mlečno kiselinsku kulturu (miks određenih sojeva). Ta čista kultura preuzima primat u odnosu na mikrofloru isćeđene cvekle. Ova dominantna mikroflora određuje dalji tok fermentacije koji se prati i kontroliše temperaturom u fermentoru. Bakterije u toku procesa fermentacije proizvode korisne proizvode kao što su mlečne kiseline, različiti minerali i vitaminski kompleksi, a jedan od značajnih kompleksa je i kompleks vitamina B. Ovim procesom smo uspeli da odstranimo otužnost koju cvekla poseduje. Prednost ovog procesa se ogleda i u tome što su antocijani sačuvani zajedno sa vitaminima i mineralima i da oni deluju antikancerogeno.
Sok od cvekle je idealan za lečenje anemije, jer je pun gvožđa i vitamina B12. Sok od cvekle se takođe preporučuje za lečenje jetre, bubrega i srca. Zbog svoje nutritivne vrednosti sok od cvekle se preporučuje za vreme i posle hemoterapije.
Sastojci
Organska cvekla.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 35
Masti: 0.03 g
Ugljeni hidrati: 7.02 g
Proteini: 1.41 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.