Sočivo žuto (organski proizvod) Bio Špajz
1,200 RSDkg
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Žuto sočivo je lako svarljiva mahunarka. Visok sadržaj proteina čini je dobrom zamenom za belančevine životinjskog porekla u vegetarijanskom načinu ishrane. Bogato je proteinima koji daju osećaj sitosti i vlaknima koji regulišu metabolizam.
sastojci
Žuto sočivo iz organskog uzgoja, klasa I ; suncokretovo ulje organsko 1.2%
Alergen info: mahunarka. Moguće prisustvo glutena u tragovima.
način pripreme
Oprano sočivo kuvati 30 minuta bez prethodnog natapanja, uz dodatak povrća i začina. Idealan je dodatak za supe i variva.
Recept za zdrav i ukusan tofu od žutog sočiva:
Sastojci: 200 g žutog sočiva, 2 šolje vode, 3 kašike ulja, so, beli luk, origano, po želji kari i biber.
Način pripreme: potopiti preko noći sočivo, isprati, staviti u mikser sa 2 šolje vode i izmiksati do kaše. Kuvati 20 minuta uz stalno mešanje dok se ne zgusne kao za gušće palačinke. Dodati začine, pomešati i izliti u nauljenu posudu. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kockice i preliti soja sosom: tamari ili shoyu. Propržiti u malo ulja i servirati. Sjajnog ukusa i bogat biljnim proteinima. Prijatno!
napomena
Čuvati na suvom i hladnom mestu.