- Vegan
Smeša za sarmu bez glutena 150 g Bio Špajz
351 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Praškasta mešavina od leblebije za pripremu sarme, bez glutena. Sadržaj glutena manji od 20 mg/kg.
sastojci
Usitnjena leblebija (25%), supeni crni luk, brašno od leblebije (13%), ljušteno seme suncokreta, ljušteno seme golice, sušeni bob, morska so, sušeni list peršuna, sušena šargarepa, sušena crvena paprika, sušeni paškanat, beli luk u prahu, bosiljak, biber, kurkuma, majčina dušica, đumbir sušeni.
način pripreme
150 g praha lepo pomešati sa 150 ml vrele vode, dodati 150-200 g pirinča (po svom ukusu) i sve sjediniti. Kašikom vaditi pripremljenu mešavinu i filovati listove kupusa. Uvijenu sarmu ređati na podmazan ili listovima kupusa obložen sud. Smesa je dovoljna za 10-11 sarmi srednje veličine. Poređane sarme preliti vodom do vrha. Po želji između sarmi staviti 2-3 lista lorbera. Poklopiti ili prekriti alu folijom i kuvati u zagrejanoj rerni 90 minuta na 200 C. Nakon kuvanja po želji preliti zagrejanim uljem (3 kašike) i alevom paprikom (1 kašika) i vratiti u rernu još 5 minuta. Prijatno!
napomena
Čuvati na suvom i hladnom mestu.