• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Smeđi demerara šećer 500 g Azucar Demero
    Šifra: 3503002

    Smeđi demerara šećer 500 g Azucar Demero

    232 RSDkom

    Robna marka: Azucar Demero Zemlja porekla: Kolumbija Pakovanje: g

    o proizvodu

    Prirodni demerara smeđi šećer od šećerne trske.

    svojstva

    Azucar Demero smeđi demerara šećer.

    Lider na tržištu smeđih šećera, Azucar Demero je čisti, nerafinisani smeđi šećer proizveden isključivo od šećerne trske Demerara i potpuno je prirodan. Ova vrsta šećerne trske nazvana je po Demerara koloniji u Gvajani, koja je originalni izvor ove vrste šećera. Demerara se danas uzgaja i na drugim mestima, pogotovo na Mauricijusu. Bogate arome i hrskave teksture, sa laganim ukusom melase, Demerara je vrsta koja se najviše koristi u Evropi. Azucar Demero je nastao tradicionalnom metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa i premaza. Azucar Demero je brend koji se dokazao po kvalitetu i autentičnosti proizvoda. U lepom, modernom  i praktičnom pakovanju, u nekoliko veličina  pogodnih za vašu  zdravu kuhinju, svaki put kada koristite Azucar Demero smeđi šećer, znaćete da ste učinili pravu stvar za vaše zdravlje i izbegli jednu „belu smrt“.

    Razlika između belog i smeđeg šećera.

    Ono što smeđem šećeru daje prednost i zašto je bolji, kvalitetniji i zdraviji je: bogatstvo vitaminima i mineralima, a posebno poliferolom koji podiže antioksidativni status smeđeg šećera u poređenju sa belim šećerom. U laboratorijskim analizama dokazano je da smeđi šećer poseduje pedeset prirodnih spojeva kojih nema u belom šećeru. Osim toga smeđi šećer ima puniju aromu i čist ukus. Takođe, prednost konzumiranja smeđeg šećera jeste da on ne izaziva kiselu sredinu u organizmu, koja je glavni uzročnik gojaznosti, a pre svega inicijator i mnogih bolesti. Činjenica je, takođe, da se za beli šećer dobijen iz šećerne repe u postupku rafinacije uključuje čitav niz hemijskih obrada, tretira se od sumpor–dioksida, preko fosforne kiseline, kalcijum hidroksida, da bi na kraju dobili bele kristale šećera. Ovim hemijskim procesom  gube se kompletno svi korisni mikronutrijensi koji smeđem šećeru daju  prednost u kvalitetu i uticaju na zdravlje.
     
    Nisu  ni svi smeđi šećeri isti.

    Danas nažalost, postoje obojeni beli šećeri, koji izgledaju isto kao i smeđi. To je najčešći razlog zašto su ljudi skeptični u odnosu na smeđi šećer, smatrajući da su izigrani i prevareni, smatrajući da su svi smeđi šećeri varka.
    Prvo što treba znati da postoje smeđi šećer iz trske i smeđi šećer iz repe.
    U čemu je razlika? Šećer od šećerne trske sadrži mnoštvo minerala i vitamina kojih nema u šećernoj repi i zato je nutritivno višestruko kvalitetniji. Velika razlika je, takođe, u samom procesu proizvodnje tako što se preradom šećerne repe, nakon rafinisanja, dodaje melasa, dok je kod šećerne trske melasa jednostavno u trsci koja se ispušta u samom procesu koji nije rafinisan. To je jedan od najčešćih razloga zašto potrošači dolaze u zabunu i zabludu, jer smeđi šećer od repe ne upije melasu ravnomerno (jer se dodaje posle rafinisanja), pa pojedini kristalčići šećera izgledaju kao delimično obojeni, prošarani. Zbog toga se smatra da je smeđi šećer prevara i zabluda.
    Sada kada znamo da je smeđi šećer od šećerne trske zaista pravi smeđi, priroradan i neobojen, obratite pažnju na deklaraciju i uzivajte u proverenom kvalitetu Azucar Demero smeđeg šećera svaki put kada pravite vaše omiljene deserte, koktele, džemove, torte, kolače.

    Azucar Demero je zbog lakoće sjedinjavanja izuzetan kada karamelizujete sirup, pravite delikatnu glazuru ili omiljeni džem. Profesionalni kuvari su primetili da šećer od šećerne trske ima nisku tačku topljenja, lako se sjedinjuje, ne pravi mehuriće pri grejanju. Odličan je u bilo kojem kolaču ili torti, koktelu, tako što jednostavno zamenite beli šećer smeđim i tako učinite veliki korak za Vaše zdravlje.

    sastojci

    Proizvod od šećerne trske.

    način pripreme

    Majami Mohito koktel

    Sastojci:
    1 šolja “Bacardi” ruma
    1/4 šolje soka od limete
    1/2 šolje smeđeg Azucar Demero šećera
    1 1/2 kafene kašičice narendane kore limete
    3 šolje mineralne vode
    sveža nana

    Priprema: Postavite listove nane na dno čaše. Dodajte izmrvljeni led, rum, Azucar Demero smeđi šećer i sok od limete i promešajte. Izmiksujte u blenderu oko 15 sekundi, dodajte mineralnu vodu i ukrasite listovima nane.

    Domaći piling sa ekstra devičanskim maslinovim uljem i demerara šećerom

    Spoljni uticaji, umor, stres i nedovoljno sna, ali i preterano izlaganje suncu, čine Vašu kožu umornom i ona gubi svoj sjaj i elastičnost. Ne zaboravite da koži povremeno posvetite malo vremena, kako bi izgledala sveže i odmorno. Umesto da kupujete skupe preparate čiji je učinak neretko diskutabilan, pokušajte ovaj put sa nečim prirodnim. Napravite domaći piling od smeđeg šećera i ekstra devičanskog maslinovog ulja koji se može upotrebiti na celom telu. Ovaj piling, osim što ima odličan efekat, pravi se od najkvalitetnijih, prirodnih sastojaka koji dodatno neguju Vašu kožu. Maslinovo ulje koži daje neophodnu hidrataciju i čini kožu sjajnom i glatkom, hraneći je, dok smeđi šećer uklanja mrtve ćelije kože i nečistoće. hidrira suvu kožu, popravlja sve nepravilnosti na koži i ostavlja osećaj glatkoće.

    Kako napraviti ovaj tretman?

    Potrebno Vam je samo:

    Nekoliko kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja.
    Pakovanje Azucar Demero smeđeg šećera.

    Upotreba tretmana za lice:

    Od velike je važnosti da najpre očistite lice, pa tek onda da radite piling. Pomešajte nekoliko kašika maslinovog ulja i veću količinu smeđeg šećera, ali vodite računa da ne mešate previše, kako se šećer ne bi otopio.  Nanesite smesu na lice i dobro protrljajte kožu dok se šećer ne otopi. Pri tome pazite da izbegnete prostor oko očiju. Potrebno je 15 do 20 minuta da deluje, nakon čega je potrebno da isperete lice mlakom vodom i namažete kremom koju koristite inače. Već nakon prvog tretmana uvidećete odlične rezultate! Šećer je svojim zrncima uklonio odumrle ćelije kože, a maslinovo ulje je svojim sastavom zagladilo vašu kožu.

    Primena tretmana za glatke ruke:

    Ukoliko, pak, želite da uvek imate lepe i mekane ruke, primjnjujte sledeći jednostavni piling dva puta nedeljno. U ruku sipajte jednu do dve kašike Azucar Demero smeđeg šećera, a nakon toga i skoro jednaku količinu Carapelli maslinovog ulja. Sastojke istrljajte između dlanova (kako bi se sjedinili), a zatim kružnim pokretima, istrljajte cele ruke. Nakon par minuta ruke isperite mlakom vodom, osušite ih i nanesite losion ili kremu za ruke.

    Primena tretmana za telo:

    Kako je ovaj recept primjenjiv i na celo telo, nakon nanošenja snese koju smo napravili kao za lice, dobro protrljajte piling, ostavite gad a deluje 20-ak minuta, a zatim napunite kadu toplom vodom i uronite u finu kupku (preporučljivo je da u kupku dodate i neka aromatična ulja, kako bi užitak bio kompletan. Videćete kako se u Vaše telo polako vraća enerija, a koža postaje sveža i odmorna. Ukoliko niste u prilici da se opuštate u kadi, piling možete jednostavno isprati i pod tušem. Vaša koža je nakon toga nežna, a maslinovo ulje je dodatno hrani, tako da vam nakon tuširanja nije potrebno mleko ili losion za telo.
    Ukoliko volite egzotične mirise, u ovaj piling dodajte malo ekstrata vanile, i ekstrakta limuna. Ovaj mirišljavi doživljaj, probudiće vaša čula, a odličan je za kožu. Ekstrakti vanile učiniće kožu mirišljavom, a limun će dodatno probuditi čula i nahraniti vitaminima kožu.

    način primene

    Osim za ishranu, Demero smeđi šećer je pogodan i kao sastojak u receptima za negu kože. Odličan za pilinge, Idealno se kombinuje sa medom, u čijoj sinergiji predstavlja vrlo koristan tretman za problematičnu kožu sklonu aknama.