Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Proteini su osnovne gradivne materije svakog tkiva u organizmu. Bez proteina nema funkcionisanja nervnog sistema, a ni imuniteta. Surutka se dobija pretvaranjem mleka u sir. Proteini surutke imaju najveću biološku raspoloživost, odnosno najefikasnije dolaze do delova organizma gde su potrebni. Aminokiselinski sastav proteina surutke je najvredniji, u smislu da sadrže najviše amino miselina razgranatog lanca (BCAA), kao i sve esencijalne amino kiseline.Surutka je najbogatiji izvor BCAA, koje se metabolišu u mišićima, te su najvažnije i u periodima treninga, ali i u periodu oporavka. Surutka sadrži amino kiseline leucin i glutamin, koje su najvažnije u izgradnji i rastu mišića. Ukratko, protein surutke čini sportiste i sve one kojima je potrebna dodatna snaga spremnijim i otpornijim.Proteini surutke su ponajvredniji proteini koje možete uneti u svoj organizam.
Način primene
Dve supene kašike (30 g praha) pomešati sa 250 ml vode ili mleka i konzumirati nakon treninga. U toku dana se može dodatno konzumirati u zavisnosti od potreba još 1-2 puta. Sadrži 80 % proteina u suvoj materiji.
Sastojci
Protein surutke 100 %.
Alergen info: surutka.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 410
Masti: 7.3 g
Ugljeni hidrati: 8.5 g
Proteini: 77 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.