Liofilizovani prah od celovitog šipurka 200 g Suština
2,400 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Visoka nutritivna vrednost:
Liofilizacija omogućava da se sačuvaju izuzetna nutritivna svojstva divljeg šipurka sa oboda Nacionalnog parka Fruška gora.
Minerali (makro i mikroelementi):
Divlji šipurak sadrži kalcijum, magnezijum, gvožđe, mangan, cink, bakar, nikl, molibden, selen, hrom i silicijum.
Vitamini:
Sadrži vitamin C, provitaminA, vitamin E, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B2, vitamin B6, vitamin K.
Bogat izvor antioksidanasa:
Prah od šipurka sadrži veliku količinu antioksidanasa, glavne borce protiv slobodnih radikala koji nastaju tokom psihičkog i oksidativnog stresa.
Prah od celovitog ploda šipurka je sušen u vakuumu na niskim temperaturama (proces liofilizacije), u cilju očuvanja jedinstvenog nutritivnog sastava. Sadrži plod sa korom, pulpom i semenkama, stoga je bogat izvor vitamina C, B, E i K, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, mangana, cinka, omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina, polifenola i pektina.
sastojci
100% prirodni voćni prah divljeg šipurka.
način primene
Koristi se kao prirodni dodatak hrani (smuti, jogurt, čaj, topla čokolada, sokovi), a može se koristiti prilikom kuvanja (supe, sosevi, prelivi, nadevi, deserti).
Preporučeni dnevni unos 5-10 g (1-2 kafene kašike).