• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Posebna ishrana
/
Pirinčane galete 100 g Bio Špajz
Bio Spajz/
Pirinčane galete 100 g Bio Špajz
    Šifra: 904001

    Pirinčane galete 100 g Bio Špajz

    99 RSDkom

    Robna marka: Bio Špajz Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    192
    energetska Vrednost KJ
    --
    masti
    --
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    --
    ugljeni hidrati
    --
    - šećeri
    --
    vlakna
    --
    proteini
    --

    o proizvodu

    Galete pirinčane - prirodna, kvalitetna, zdrava i lako svarljiva hrana. Galete se mogu dodavati u sube, mleko ili koristiti kao podloga za sendviče.

    svojstva

    Ekspandirane žitarice predstavljaju zdravu dijetetsku hranu bogatu biljnim mastima, celulozom, ugljienim hidratima, vitaminima i mineralima.

    Ukoliko želite da održite vitku liniju, a pritom da ne gladujete i da budete zdravi, savetujemo Vam da umesto hleba počnete da koristite galete od ekspandiranih žitarica. Dijetna vlakna (fibres, rezidua, neskrobni polisaharidi, celuloza) žitarica su nezamenljiva u regulisanju peristaltike creva: povoljan učinak celuloze ogleda se u tome što, vezujući vodu za sebe, ona povećava zapreminu crevnog sadržaja i stvara uslove za pražnjenje crevnog trakta. Osim toga, konzumiranje celovitih žitarica i proizvoda od celovitih žitarica povoljno utiče na brzinu apsorpcije ugljenih hidrata i holesterola, preventivno deluje na nastanak različitih vrsta malignih oboljenja, a nazivaju ih i hranom za mozak.

    Osim kao veoma koristan i preporučljiv sastojak dijeta za mršavljenje, preporučuju se: kod stomačnih i želudačnih tegoba i poremećaja organa za varenje, kod različitih poremećaja metabolizma, kod osoba sa povišenim holesterolom i trigliceridima, u periodu rekonvalescencije, u slučaju dijabetesa.

    sastojci

    Integralni pirinač 100 %.

    za one koje žele da znaju više

    Hiljadama godina integralne žitarice čoveku poklanjaju vitalnost, energiju i lepotu. Za narode širom sveta, koji su poznati po svojoj vitalnosti i dugovečnosti, utvrđen je zajednički imenitelj ishrane – integralne žitarice. Žitarice bi trebalo da budu zastupljene sa oko 60% u našoj ishrani, ali ne u obliku finog, belog brašna dobijenog modernim, složenim postupkom mlevenja, jer obrađene i samlevene na taj način, one gube belančevine, mineralne i aromatične materije.

    Ekspandirane žitarice se dobijaju procesom izlaganja celog zrna žita visokom pritisku u vrelim posudama, nakon ovog procesa, zadržavaju sve odlike celovitog zrna žita.

    Moć prirode skrivena u zrnu žita poznata je vekovima: žitarice su oduvek bile osnovna ljudska hrana i smatraju se prirodnim izvorom zdravlja i energije. Hleb je po prvi put napravljen u Egiptu pre 6000 godina, a istorija žitarica u ljudskoj ishrani mnogo je starija od hleba. Pšenica, raž, zob, ječam, heljda, proso, kukuruz, pirinač, sve ove biljke pripadaju grupi žitarica. Vrste žitarica koje su dokazano najduže u upotrebi kao ljudska hrana su kamut – staroegipatska pšenica, dinkel – žitarica sa tvrdom, nejestivom opnom, bez glutena, poreklom iz Azije i spelta ili biblijska žitarica.