Crni pirinač (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
502 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Ima više minerala od ostalih vrsta i dobar je za hladnije dane jer uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Jača bubrege i bešiku.
način pripreme
Iskusite egzotičan ukus crnog pirinča, savršenog za jedinstvena jela. Isperite 1 šolju, kuvajte u 2 šolje ključale vode sa soli na tihoj vatri 30-35 minuta, pa ostavite poklopljeno 5 minuta.
za one koje žele da znaju više
Crni pirinač potiče iz Azije ali se u zadnje vreme poprilično koristi i u drugim kuhinjama širom sveta, kao i u Americi gde se čak proizvodi takozvani "Kineski hleb od crnog pirinča". Ova vrsta pirinča tokom kuvanja dobija tamno ljubičastu boju zbog visokog nivoa anticijanina. Takođe sadrži veliki broj minerala, pogotovo gvožđa, a kao i svi pirinči sadrži i nekoliko aminokiselina. Prepuručuju ga kod spremanja pudinga i torti.