• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Pasulj azuki (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
    Šifra: 4509007

    Pasulj azuki (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

    308 RSDkom

    Robna marka: Bio Špajz Zemlja porekla: Holandija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    328
    energetska Vrednost KJ
    1377
    masti
    0.53g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0.19g
    ugljeni hidrati
    50.2g
    - šećeri
    2.35g
    vlakna
    12.7g
    proteini
    19.9g

    o proizvodu

    Azuki pasulj je sladak i ljutkastog (oštrog) ukusa. Utiče na srce, bubrege, tanko crevo i pankreas. Tonificira krv i smanjuje vlažnost organizma, detoksikuje, pojačava cirkulaciju krvi i greje.

    svojstva

    Tonificira bubrežno-adrenalnu funkciju, detoksikuje telo. Otklanja stagnaciju krvi, smanjuje znojenje, on je diuretik i isušuje. Koristi se za stanja vlage i vode, leukoreje, uznemirenja, dijureje, edema i utiče na gubitak težine. Za produžene menstruacije žvakati 5 zrna azukija dnevno dok menstruacija ne stane.

    način pripreme

    Pasulj potopiti pa kuvati. Kombinovati sa morskim algama i dovoljno soli da bi se povratila vlažnost organizma.

    Azuki sok se sprema kuvanjem 1 šolje pasulja i 5 šolja vode sat vremena. Zatim odliti vodu i nastaviti kuvanje pasulja. Uzimati pola šolje ovog soka pola sata pre obroka kao lek za nefritis i većinu bubrežnih problema. Redovna upotreba soka sa obrokom povećava količinu majčinog mleka.

    Azuki pasta može se upotrebljavati kao obloga za boginje i čireve. Samleti zrno azuki pasulja u puder, pomešati ga sa toplom vodom i medom da bi se formirala pasta. Naneti na problematičan deo kože, prekriti pamučnom krpom i pričvrstiti. Pasta ima dejstvo 5 sati i može se nanositi često, koliko se želi. Upotreba azuki soka i dijete takodje pomaže u ovim problemima. Upozorenje: tanki, suvi ljudi treba da upotrebljavaju azuki povremeno kombinovan sa morskim algama i dovoljno soli da bi povratili vlažnost organizma.