Pasulj azuki (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
308 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Azuki pasulj je sladak i ljutkastog (oštrog) ukusa. Utiče na srce, bubrege, tanko crevo i pankreas. Tonificira krv i smanjuje vlažnost organizma, detoksikuje, pojačava cirkulaciju krvi i greje.
svojstva
Tonificira bubrežno-adrenalnu funkciju, detoksikuje telo. Otklanja stagnaciju krvi, smanjuje znojenje, on je diuretik i isušuje. Koristi se za stanja vlage i vode, leukoreje, uznemirenja, dijureje, edema i utiče na gubitak težine. Za produžene menstruacije žvakati 5 zrna azukija dnevno dok menstruacija ne stane.
način pripreme
Pasulj potopiti pa kuvati. Kombinovati sa morskim algama i dovoljno soli da bi se povratila vlažnost organizma.
Azuki sok se sprema kuvanjem 1 šolje pasulja i 5 šolja vode sat vremena. Zatim odliti vodu i nastaviti kuvanje pasulja. Uzimati pola šolje ovog soka pola sata pre obroka kao lek za nefritis i većinu bubrežnih problema. Redovna upotreba soka sa obrokom povećava količinu majčinog mleka.
Azuki pasta može se upotrebljavati kao obloga za boginje i čireve. Samleti zrno azuki pasulja u puder, pomešati ga sa toplom vodom i medom da bi se formirala pasta. Naneti na problematičan deo kože, prekriti pamučnom krpom i pričvrstiti. Pasta ima dejstvo 5 sati i može se nanositi često, koliko se želi. Upotreba azuki soka i dijete takodje pomaže u ovim problemima. Upozorenje: tanki, suvi ljudi treba da upotrebljavaju azuki povremeno kombinovan sa morskim algama i dovoljno soli da bi povratili vlažnost organizma.