Mleveni lan 100 g Lučar
59 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Mleveni lan je veoma popularna namirnica koja umnogome doprinosi ljudskom zdravlju. Prilikom mlevenja, razbija se čvrsta opnica semena lana, pa se njegovi kvalitetni sastojci bolje vare i lakše dospevaju u krvotok. Odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina i dijetetskih vlakana.
2007. godine je sprovedeno istraživanje kojim je dokazano da 2 kašike mlevenog lana dnevno, pomešane sa voćnim sokom ili jogurtom, smanjuju pojavu valunga kod žena u menopauzi. Mleveni lan je neutralno - blago orašastog ukusa i može biti komponenta svih musli kombinacija, može se dodavati u prelive, sosove i druga jela ili salate. Najpopularniji način konzumiranja je jedna kašika mlevenog lana razmućena u čaši jogurta.
Nutricionisti takođe preporučuju da se jedna supena kašika mlevenog lana pomeša sa jednom ispasiranom kuvanom jabukom i da se ova smesa pojede na prazan stomak, radi regulacije stolice i čišćenja creva.
sastojci
Mleveni lan.
Alergen info: moguće je prisustvo glutena u tragovima.
način primene
Može se koristiti kao dodatka raznim jelima, muslijima, supama... uz jogurt, mleko, ili samo uz malo meda.
Koristiti uz dosta tečnosti.