Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Mleko u prahu ne izaziva teškoće pri varenju, manje je zagađeno nego neprerađeno kravlje mleko, pa ne može da prenese ni da izazove bolest ako je sveže i pravilno čuvano. Prednost mleka u prahu je i u tome što se od njega svaki obrok za dete sprema neposredno pre nego što će se dati detetu, pa nema opasnosti da se prokuvano mleko stajanjem zagadi ili pokvari. Mleko u prahu se koristi za razne namene: kao zamena za jaja u pekarstvu, za proizvodnju čokolade, u proizvodnji kobasica, u proizvodnji dečije hrane, za proizvodnju sladoleda...
Način pripreme
Dodati 1 litar vode na 100-120 g mleka u prahu.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 65
Masti: 1.2 g
Zasićene masti: 1.0 g
Mononezasićene masti : 0.1 g
Polinezasićene masti : 0.1 g
Ugljeni hidrati: 13 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 5.4 g
Vlakna: 0.7 g
Proteini: <0.5 g
So: 0.1 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.