Mešavina za sarmu od leblebije 150 g Balance
260 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Posno, bez aditiva. Sadržaj kesice dovoljan je za pripremu 10 sarmi.
svojstva
Sarma tradicionalno srpsko jelo za svaku priliku. Predstavljamo vam mešavinu u kojoj je izvor proteina leblebija, mleveno seme tikve golice i suncokreta je izvor masti i sve to u kombinaciji sa začinima koji se tradicionalno koriste u pripremi sarme čine veoma ukusno, lako svarljivo jelo koje se lako priprema. Posno. Bez aditiva. Sadržaj kesice dovoljan je za pripremu 10 sarmi.
sastojci
Mlevena leblebija 38 %, sušeni crni luk 20 %, seme tikve golice 12 %, seme suncokreta 12%, mleveni sušeni bob 6 %, crvena paprika mlevena, biber crni mleveni, beli luk u prahu, mešavina začinskog bilja (peršun list, bosiljak, majčina dušica, origano), začinska mešavina (kurkuma, đumbir).
način pripreme
Sadržaj kesice pomešajte sa 150 ml vode, dodajte 100 g pirinča i sve sjedinite. Pripremite 10 osrednjih listova kupusa. Kašikom vadite deo pripremljene mešavine i filujte jedan po jedan list kupusa, oblikujte sarme i ređajte u posudu u kojoj želite da kuvate sarmu. Po želji sarme možete prekriti listovima kupusa. Prelijte poređane sarme vodom tako da sarme potpuno budu potopljene u vodi. Poklopite i kuvajte na ringli ili u rerni. U toku kuvanja dolivajte vodu kako bi nakon kuvanja fil bio mekan i sočan. Kuvajte 90 minuta. Po želji pripremite preliv za sarmu: 2 kašike ulja zagrejte na umerenoj temperaturi i dodajte 2 ravne kašike brašna uz stalno mešanje, zatim dodajte jednu kašiku mlevene crvene paprike, 300 ml vode, jedan list lorbera i ½ kafene kašike šećera. Masu promešajte, sačekajte da proključa i prelijte sarmu. Ostavite još 5 minuta da se masa sjedini sa sarmama i servirajte.