• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Mešavina za sarmu od leblebije 150 g Balance
Bio Spajz/
Mešavina za sarmu od leblebije 150 g Balance
    Šifra: 3817007

    Mešavina za sarmu od leblebije 150 g Balance

    260 RSDkom

    Robna marka: Balance Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    411.68
    energetska Vrednost KJ
    1722.97
    masti
    16.84g
    - mononezasićene masti
    6.33g
    - polinezasićene masti
    8.14g
    - zasićene masti
    2.34g
    ugljeni hidrati
    37.92g
    - šećeri
    10.54g
    vlakna
    11.24g
    proteini
    21.49g

    o proizvodu

    Posno, bez aditiva. Sadržaj kesice dovoljan je za pripremu 10 sarmi.

    svojstva

    Sarma tradicionalno srpsko jelo za svaku priliku. Predstavljamo vam mešavinu u kojoj je izvor proteina leblebija, mleveno seme tikve golice i suncokreta je izvor masti i sve to u kombinaciji sa začinima koji se tradicionalno koriste u pripremi sarme čine veoma ukusno, lako svarljivo jelo koje se lako priprema. Posno. Bez aditiva. Sadržaj kesice dovoljan je za pripremu 10 sarmi.

    sastojci

    Mlevena leblebija 38 %, sušeni crni luk 20 %, seme tikve golice 12 %, seme suncokreta 12%, mleveni sušeni bob 6 %, crvena paprika mlevena, biber crni mleveni, beli luk u prahu, mešavina začinskog bilja (peršun list, bosiljak, majčina dušica, origano), začinska mešavina (kurkuma, đumbir).

    način pripreme

    Sadržaj kesice pomešajte sa 150 ml vode, dodajte 100 g pirinča i sve sjedinite. Pripremite 10 osrednjih listova kupusa. Kašikom vadite deo pripremljene mešavine i filujte jedan po jedan list kupusa, oblikujte sarme i ređajte u posudu u kojoj želite da kuvate sarmu. Po želji sarme možete prekriti listovima kupusa. Prelijte poređane sarme vodom tako da sarme potpuno budu potopljene u vodi. Poklopite i kuvajte na ringli ili u rerni. U toku kuvanja dolivajte vodu kako bi nakon kuvanja fil bio mekan i sočan. Kuvajte 90 minuta. Po želji pripremite preliv za sarmu: 2 kašike ulja zagrejte na umerenoj temperaturi i dodajte 2 ravne kašike brašna uz stalno mešanje, zatim dodajte jednu kašiku mlevene crvene paprike, 300 ml vode, jedan list lorbera i ½ kafene kašike šećera. Masu promešajte, sačekajte da proključa i prelijte sarmu. Ostavite još 5 minuta da se masa sjedini sa sarmama i servirajte.