Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Visoka nutritivna vrednost:
Liofilizacija omogućava da se sačuvaju izuzetna nutritivna svojstva divljeg šipurka sa oboda Nacionalnog parka Fruška gora.
Minerali (makro i mikroelementi):
Divlji šipurak sadrži kalcijum, magnezijum, gvožđe, mangan, cink, bakar, nikl, molibden, selen, hrom i silicijum.
Vitamini:
Sadrži vitamin C, provitaminA, vitamin E, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B2, vitamin B6, vitamin K.
Bogat izvor antioksidanasa:
Prah od šipurka sadrži veliku količinu antioksidanasa, glavne borce protiv slobodnih radikala koji nastaju tokom psihičkog i oksidativnog stresa.
Prah od celovitog ploda šipurka je sušen u vakuumu na niskim temperaturama (proces liofilizacije), u cilju očuvanja jedinstvenog nutritivnog sastava. Sadrži plod sa korom, pulpom i semenkama, stoga je bogat izvor vitamina C, B, E i K, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, mangana, cinka, omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina, polifenola i pektina.
Način primene
Koristi se kao prirodni dodatak hrani (smuti, jogurt, čaj, topla čokolada, sokovi), a može se koristiti prilikom kuvanja (supe, sosevi, prelivi, nadevi, deserti).
Preporučeni dnevni unos 5-10 g (1-2 kafene kašike).
Sastojci
100% prirodni voćni prah divljeg šipurka.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 382
Masti: 2.3 g
Zasićene masti: 0.2 g
Ugljeni hidrati: 84.5 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 30.6 g
Proteini: 5.9 g
So: 0.14 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.