Liofilizovana kozja surutka 100 g Koza Nostra

Regeneracija jetre. Jačanje imunog sistema. Uvećanje mišićne mase. Detoksikacija organizma. Čišćenje kože. Smanjenje telesne težine.

3.670,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
3.670,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1450034

Brend: Koza Nostra

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Prednosti surutke
Kozja surutka je oduvek bila sporedni proizvod koji se odstranjivao i bacao jer ljudi nisu bili upoznati sa njenim dejstvima. Danas je surutka u narodu poznata kao jedan od najzdravijih prirodnih napitaka na svetu. Toliko je zdrava da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.

Kome je namenjena?
Ne postoji ograničenje ko sve može da koristi KOZA NOSTRA proizvode upravo zbog svog širokog spektra zdravih sastojaka, ali se svakodnevna upotreba preporučuje sledećoj grupaciji konzumenata: trudnicama, deci, sportistima i seniorima.

Kako nastaje kozja surutka?
Kozja surutka, pravi se od svežeg mleka, odnosno to je nuspredukt kozjeg sira. To je tečnost koja ostaje kada se sirna prašina veže u sir. Savremena tehnologija liofilizacijom omogućila je da se kozja surutka preoblikuje u prah. Samim tim se sačuvaju sva svojstva, a konzumacijom takve imate proizvod za široke namene u postizanju vrhunskih sportskih rezultata i očuvanju zdravlja na potpuno prirodan način.

Šta je Liofilizacija?
Liofilizacija je tehnika sušenja koja se koristi za mnogobrojne medikamente ekstrakte organa ili biljaka, serume, vakcine, antibiotike, vitamine. Oni mogu da se promene ako se suše klasičnim metodama. Liofilizacija se odvija u tri faze:
potpuno smrzavanje, vrlo brzo i na vrlo niskoj temperaturi
sublimacija, koja se izaziva brzim stvaranjem visokog vakuma. U toku ove metode voda prelazi iz čvrstog stanja (led) u stanje pare, ne prelazeći kroz tečno stanje
dehidratacija, ova metoda ima zadatak, da laganom zagrevanju eliminiše poslednje tragove vode.

Tok liofilizacije zavisi od mnogobrojnih faktora posebno od prirode supstancije koje se tretira zatim od raspodele manje ili više voluminozne mase. Mora da se izvodi vrlo pažljivo, posebno u pogledu temperature zamrzavanja relativnog zagrevanja, evakuacije para i njihove kondenzacije. Liofilizovani proizvodi su amorfne mase, brižljivo zatvoreni ili zapečaćeni pod inertnim gasom ili u vakumu. Rok trajanja im je praktično neograničen. Vrlo su higroskopni, tako da je dovoljno u trenutku upotrebe dodati podesnu zapreminu vode da se vrate u stanje prvobitnih svežih proizvoda.

Prednost liofiliziranih namirnica su:
- velika trajnost
- održanje strukture i originalnog oblika
- dobra topivost proizvoda u prahu
- dobra rekonstrukcija kod ponovnog primanja vode (rehidratacija)
-neznatne promene boje, arome i ukusa
- minimalan gubitak vitamina

Postupak liofilizacije smatra se jednim od najboljih postupaka za sušenje i dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

Za one koji bi da znaju više

Geografsko poreklo: Selo Gunjaci se nalazi na tromeđi Valjeva, Loznice i Ljubovije. Na padinama planine Rožanj u rasponu od 400m do 1000m nadmorske visine. Mesto koje obiluje prirodnim bogatstvima i kao takav, kraj ima velike potencijale za gajenje i proizvodnju kvalitetnih prirodnih proizvoda. Našim kozama u ishrani je dostupno preko 200 vrsta različitih biljaka, što samim time indirekto utiče na kvalitet surutke i sira, što nas čini prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 395.9

Masti: 7.89 g

Ugljeni hidrati: 65.66 g

Proteini: 14.97 g

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Pirinač integralni dugo zrno (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
167,00 RSD

Integralni pirinač dugog zrna je lak za varenje. Preporučuje se više za  letnje, toplije mesece.

Mitoku

Umeboši šljive 100 g Mitoku
837,00 RSD

Ukiseljene japanske umeboši šljive. Koriste se više od 2000 godina kao dodatak jelu, veoma popularan u Japanu. Fermentišu u zemljama ćupovima i do pet godina uz dodatak shiso lišća i morske soli. Koriste se kao slani začin u jelima od žitarica i mahunarki i za pripremu umaka i variva.

Mautner Markhof

Dižon senf 200 g Mautner Markhof
278,00 RSD

Dižon senf po originalnom receptu.

SPM Stamenković

Vanila štapić 3 g SPM Stamenković
545,00 RSD

Vanila je najvažniji začin slatkih jela, kolača, kremova, biskvita, keksa pudinga, kompota, slatkiša, čokolada i sladoleda. Daje bogatu aromu i ukus kuvanom slatku i napicima.

Bio Špajz

Jasmin pirinač (organski proizvod) Bio Špajz
1.100,00 RSD

Jasmin pirinač je aromatičan i veoma ukusan, lakše se vari od ostalih pirinača.

Bez dodatog šećera

Bio Špajz

Ovseni keks sa limunom i urmom 100 g Bio Špajz
218,00 RSD

Integralni ovseni keks sa limunom i urmom. Bez glutena. Posno. Izvor vlakana. Bez trans masti. Bez laktoze.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart