Kore od heljdinog brašna - za gibanicu 500 g BioHeljda
235 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Kore za gibanicu sa heljdinim brašnom su proizvod dobijen tradicionalnim načinom proizvodnje, što im daje poseban ukus i kvalitet za lako upijanje nadeva. Osim gibanice, moguće je praviti i druge pite sa željenim nadevima. Pakovanja su od 500 g a kore su zaštićene, što ih čini polutrajnim proizvodom sa rokom upotrebe do šest meseci na +8⁰C.
Vitamin A 0 %, vitamin C 0 %, kalcijuma 249.01 mg/Kg, gvožđa 16.38 mg/Kg.
sastojci
Kore od heljde.
Alergen info: Gluten.
način pripreme
10 minuta pre upotrebe otvoriti pakovanje radi omekšavanja kora.
Pakovano u zaštićenoj atmosferi. Pasterizovan proizvod.
Sastojci za pitu: 500 g Bio Heljda kora, 250 g heljdinog zrna, 9-10 struka praziluka, mleveni biber, ulje i začin.
250 g heljdinog zrna obariti. Praziluk dobro očistiti, iseći na kolutiće i propržiti na ulju. Zatim u to dodati obarenu heljdu, mleveni biber, so i začin. Dinstati zajedno 10 min na tihoj vatri. Ređati po dve kore, a svaku prskati uljem. Na svaku stavljati nadev i urolati. Sa ostalim korama i nadevom postupiti isto. Rolne staviti u podmazan pleh, premazati uljem i peći oko 30 minuta u rerni na 200°C.