• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Kore od heljdinog brašna - za gibanicu 500 g BioHeljda
    Šifra: 3703004

    Kore od heljdinog brašna - za gibanicu 500 g BioHeljda

    235 RSDkom

    Robna marka: BioHeljda Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    267.4
    energetska Vrednost KJ
    1133.4
    masti
    --
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    --
    ugljeni hidrati
    --
    - šećeri
    --
    vlakna
    --
    proteini
    --

    svojstva

    Kore za gibanicu sa heljdinim brašnom su proizvod dobijen tradicionalnim načinom proizvodnje, što im daje poseban ukus i kvalitet za lako upijanje nadeva. Osim gibanice, moguće je praviti i druge pite sa željenim nadevima. Pakovanja su od 500 g a kore su zaštićene, što ih čini polutrajnim proizvodom sa rokom upotrebe do šest meseci na +8⁰C.
    Vitamin A 0 %, vitamin C 0 %, kalcijuma 249.01 mg/Kg, gvožđa 16.38 mg/Kg.

    sastojci

    Kore od heljde.
    Alergen info: Gluten.

    način pripreme

    10 minuta pre upotrebe otvoriti pakovanje radi omekšavanja kora.
    Pakovano u zaštićenoj atmosferi. Pasterizovan proizvod.

    Sastojci za pitu: 500 g Bio Heljda kora, 250 g heljdinog zrna, 9-10 struka praziluka, mleveni biber, ulje i začin.
    250 g heljdinog zrna obariti. Praziluk dobro očistiti, iseći na kolutiće i propržiti na ulju. Zatim u to dodati obarenu heljdu, mleveni biber, so i začin. Dinstati zajedno 10 min na tihoj vatri. Ređati po dve kore, a svaku prskati uljem. Na svaku stavljati nadev i urolati. Sa ostalim korama i nadevom postupiti isto. Rolne staviti u podmazan pleh, premazati uljem i peći oko 30 minuta u rerni na 200°C.