Kokosov šećer (organski proizvod) 400 g For Natura

Organski proizvod
Opis proizvoda

Ukusan i zdrav! Kokosov šećer je sličan smeđem šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa osećajem ukusa karamela i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1.

588,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
588,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3506008

Brend: For Natura

Zemlja porekla: Indonezija

Pakovanje: 400.00 g

Svojstva

Kokosov šećer  je proizvod organskog porekla i prirodno je bogat izvor vitamina i minerala. Dobija se sakupljanjem cvetnog soka iz kokosovog cveta dok je kokos još u fazi cvetanja. Proizvod treba koristiti kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života. Laganog je, karamel ukusa i predstavlja alternativu standardnom žutom ili belom šećeru. kokosov šećer se koristi u odnosu 1:1 u odnosu na standardne šećere.

Šta je Kokosov šećer?
Fornatura kokosov šećer je prirodni šećer organskog porekla koji obiluje mineralima i vitaminima neophodnim za svakodnevnu pravilnu ishranu. Predstavlja bogat izvor Kalijuma, Cinka, Gvožđa, Magnezijuma,itd. kao i dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C a ima i neutralni pH.

Kako se dobija Kokosov šećer ?
Fornatura kokosov šećer se dobija prikupljanjem nektara (soka) iz cveta kokosa (Coco Nucifera). Sok se prikuplja i postupkom prokuvavanja dolazi do isparavanja viška vode. Na taj nacčn dobija se čist kokosov šećer bez rafinisanja i veštačkih aditiva.

Kakvog je ukusa Kokosov šećer?
Kokosov šećer ima prirodnu slast sa blagim osećajem ukusa karamel-a i meku kremastu teksturu koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni beli šećer u odnosu 1:1.

Kokosov šećer - Primena
Kokosov šećer u kuhinji - Široka primena u kulinarstvu i spravljanju zdravih poslastica. Odličan je za zaslađivanje napitaka bilo koje vrste: kafa, čaj, sok, šejk, kokteli...

Kokosov šećer kod držanja dijeta - Fornatura kokosov šećer sadrži mineral kalijum koji doprinosi regulisanju nivoa holesterola u krvi čime je apetit uravnotežen, te stoga se smanjuje osjećaj gladi, što je idealno za uravnoteženu ishranu.

Kokosov šećer i osobe sa dijebetesom- Kokosov šećer obiluje Hromom koji doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi i prepoznat je sa niskim glikemijskim indeksom GI35. Nizak glikemisjki index predstavlja prevenciju bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, inzulinske rezistencije i dijabetesa tip II, te debljine.

Kokosov šećer za sportiste i poslovne ljude i sve ostale koji vode računa o aktivnom stilu života, kada konzumiraju kokosov šećer osetiće efekat trenutnog povrata energije zahvaljujući jednostavnim šećerima monosaharidima, a sa druge strane zahvaljujuci niskom glikemijskom indeksu (GI35) dolazi do sporog razlaganja i obezbeđuje se dugotrajno oslobađanje energije, tako da kada konzumirate kokosov šećer izbegavaju se takozvani "energetski padovi" u toku dana.

Kokosov šećer - Prednosti korišćenja.
Fornatura Kokosov šećer treba koristiti kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života. Predstavlja bogat izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B1, B2, B3 (Niacin) i B6 i aminokiseline.

Kokosov šećer - Sastav.
Fornatura Kokosov šećer, se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok termički obradjuje i isparavanjem viška vode, dolazi se do kokosovog šećera. Kokosov šećer se dobija ne rafinisanjem i bez aditiva. Ovo je jedinstvena tradicija stanovnika Indonezije, koje je poznato po proizvodnji najkvalitetnijeg kokosovog šećera u svetu.

Kokosov šećer - Struktura.
Osnovna struktura kokosovog šećera čini 82 % saharoze (praćeno glukozom i fruktozom (svaka 3-9 %), koji se sastoje od dugog lanca saharida, takodje poznatih kao „složeni ugljeni hidrati”.

Za poređenje, rafinisani šećer trske je hemijski čist kristalni šećer napravljen od 100 % koncetracije saharoze, sastavljen od kratkih saharida zvani „jednostavni ugljeni hidrati” sa visokim glikemijskim inedxom, što štetno utiče na digestivni trakt. 

Testovi koje je sproveo Institut za istraživanje hrane i ishrane (FNRI, studija iz 2007-me), otkrila je da kokosov šećer ima prirodno nizak glikemijski inedx GI 35, u poređenju da većinom drugih komercijalnih šećera, kao što su beli rafinisani šećer sa GI 68, Med 60 ili grožđani šećer 100.

Kakvog je ukusa kokosov šećer.
Kokosov šećer nema ukus kokosa, već je sličan braon šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa blagim osećajem ukusa karamel-a i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni beli šećer u odnosu 1:1.

Kokosov šećer - Prednosti korišćenja u odnosu na druge šećere.
Sveže isceđen kokosov nektar ili „sok” prirodno obiluje makro i mikroelemenatima koji sadrže minerale i vitamine: kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B i aminokiselina. Zahvaljujući termičkoj preradi, kokosov šećer zadržava hranljive sastojke čak i ako se kasnije koristi u pripremi kolača ili zaslađivanju toplih napitaka. Kokosov šećer sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok, čime se doboija efekat trajne energije bez uspona i padova, za razliku od tipičnih šećera i zaslađivača koji se nalaze na tržištu. 

Fornatura Kokosov šećer proizvodi sadrže 100 % čist kokosov šećer bez mešanja sa drugim šećerima.

Tumačenje glikemijskog indeksa.
Znanje o vrednostima GI može nam pomoći u kontroli nivoa glukoze u krvi, što može biti dobra strategija prevencije bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, insulinske rezistencije i dijabetesa tip II, kao i debljine. Postoji poprilična količina naučnih radova koji ukazuju na povoljne faktore ishrane koja uzima u obzir vrednosti GI, posebno kod dijabetičara.

Obzirom na to da hranljivi sastojci u kokosovom šečeru ostaju nepromenjeni, mogu »drugi sastojci« delovati u sinergiji, pogotovo aminokiseline i enzimi, koji »ublažavaju« saharozu, usled čega se fiziološka apsorpcija odvija sporije i ravnomernije i time osigurava trajnu energiju bez fluktuacije glukoze, to jest bez »uspona i padova« koji su često karakteristični za brzo probavljive namirnice sa visokim glikemijskim indeksom

Kokosov šećer - Glikemijski indeks.
Glikemijski indeks (GI), predstavlja relativni stepen koji se odnosi na koncentraciju glukoze u krvi koja raste posle uzimanja hrane. Ovaj indeks pokazuje koliko se brzo šećer iz hrane apsorbuje u krv. Što je viši glikemijski indeks, brže raste nivo krvnog šećera posle uzimanja hrane. Nizak glikemisjki indeks omogućava postepeno oslobađanje energije-bolja kontrola šećera u krvi u telu.

Način primene

Široka primena u svakodnevnoj ishrani. Koristi se za zaslađivanje čaja, kafe i svih vrsta sokova i koktela.

Sastojci

100 % organski šećer u granulama.

Napomena

Kokosov šećer nije lek i količine koje se koriste treba da su u skladu sa propisanom terapijom stručnih lica.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 390

Masti: 2,84 g

Zasićene masti: 1,7 g

Ugljeni hidrati: 91,0 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 84,8 g

Vlakna: 0,09 g

Proteini: 1,74 g

So: 0 g

Pogledajte još i...

Lučar

Brašno od prosa 500 g Lučar
134,00 RSD

Brašno od prosa. Potpuno prirodan proizvod dobijen mlevenjem zrna oljuštenog prosa.

Simić voće

Čoko jagoda 100 g Simić voće
292,00 RSD

Osmotski sušena jagoda prelivena kakao prelivom (50 %). Posno.

Bio Špajz

Proso (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
360,00 RSD
Proso iz organske proizvodnje je visokokvalitetna žitarica sitnog semena. Jača bubrege, slezinu i pankreas. Najbolja je žitarica protiv kandidijaze.

Probotanic

Ulje crnog kumina (organski proizvod) 250 ml Probotanic
2.136,00 RSD

Premijum ulje crnog kima/kumina (Nigella sativa).

Artfood

Niskokalorični džem od kupina sa stevijom light 220 g Artfood
428,00 RSD

Niskokalorični extra džem od kupine. Proizvod snižene energeteske vrednosti sa fruktozom i zaslađivačem dobijenim od stevije. Jedinstveni ukus sa 30 % manje kalorija u odnosu na tradicionalni džem. 


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart