Kokosov protein 200 g Granum
234 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Bogat omega masnim kiselinama. Ne sadrži holesterol, gluten ni kazein. Kokosov protein je postan proizvod.
svojstva
Kokosova palma (Cocos nucifera) drvenasta je biljka iz porodice palmi koja je rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovu na obalama i otocima Tihog i Indijskog okeana. Neobičan plod kokosove palme, poreklom iz Malajskog arhipelaga, se od davnina koristio u ljudskoj ishrani, kao brašno, mleko kao i za dobijanje ulja.
Kokosov protein (20% proteina) se dobija mlevenjem kokosove pogače nakon ceđenja ulja iz kokosovog brašna. Bogato je proteinima, vlaknima i omega masnim kiselinama. Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Sadržaj vlakana doprinosi normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenohidrata i masti iz creva.
Blagotvorno dejstvo kokosovog proteina je mnogostruko:
• poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija
• podiže energiju i ubrzava metabolizam
• doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema
• deluje kao prirodno detoksikaciono sredstvo
• pomaže u održavanju Ph vrednosti organizma
• deluje antivirusno, antibakterijski i imunološki
• regeneriše kožu i kosu.
Granum kokosov protein (sa preko 20% proteina) dobija se mlevenjem kokosove pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz kokosovog brašna, tehnoliškim postupkom bez korišćanja hemijskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.
Granum kokosov protein je proizvod naše želje da se bogati nutritivni sastav kokosovog jezgra približi svakodnevnoj ishrani. Kokos je bogat proteinima, dijetalnim vlaknima i zdravim masnim kiselinama. Protein dobijen iz kokosovog brašna je odličan dodatak hlebovima, slanim i slatkim pecivima, i sve popularnijim smutijima, sokovima i kašama.
Konzumiranjem hrane bogate proteinima, podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma.
sastojci
100 % samlevena kokosova pogača nakon ceđenja ulja.
Alergeni: Može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.
način primene
Može da se koristi u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme hleba, slanih i slatkih poslastica. Prijatan miris i ukus čine ga idealnim dodatkom u sokovima, smutijima i kašama.