Kakao prah Dominikana (organski proizvod) 150 g Just Superior
500 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, molidbena i cinka. Pored organskih sertifikata, poseduje i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade).
svojstva
Pogodno za vegane i vegeterijance. Proizvod ne sadrži veštačke boje, konzervanse, aditive, zaslađivače, gluten.
Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, molidbena i cinka. Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema. Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska. Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi. Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji. Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu. Cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji. Cink doprinosi normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.
Kalijum 3490 mg, magnezijum 523 mg, bakar 3.6 mg, mangan 2.5 mg, hrom 173 μg, molidben 73 μg, cink 10.1 g.
sastojci
Kakao prah.
način pripreme
Kakao prah se može razmutiti u vodi, mleku, dodati u smuti ili vašu omiljenu kašu, a može se koristiti i kao dodatak u pripremi različitih dezerata. Preporučena porcija kakao praha sadrži oko 15 grama (2 do 3 supene kašike).
Pakovanje od 150 g sadrži 10 porcija.
napomena
Posle Perua i Ekvadora, nekoliko zemalja Južne Amerike je poznato po dobrom kakaou, među kojima je i Dominikanska Republika.
Kompanija koja proizvodi Just Superior organski kakao prah Dominikanu, je porodična firma koja se bavi kakaoom od 1905. godine! Pored organskih sertifikata, poseduju i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade), kao i Rainforest Alliance sertifikat. Sertifikati su od izuzetne važnosti za proizvodnju kakaoa, jer pokazuju da se kompanija ne bavi masovnom industrijskom proizvodnjom ove biljke već vode računa da očuvaju njene prave vrednosti. Poseduju svoje plantaže, vrlo su posvećeni pažljivom fermentisanju i sušenju kakaoa, tako da je njihov kakao prah vrlo finog ukusa i arome.