Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Jedan od najzdravijih vrsta pirinča je upravo jasmin, a hranljiviji je od belog pirinča, jer sadrži dva puta više vlakana, tri puta više magnezijuma i pet puta više vitamina E.
Pri kuvanju, on ne upija mnogo vode kao običan pirinač, a ovaj tajlandski pirinač će vas oduševiti svojim ukusom i mirisom.
Kada je skuvan, jasmin pirinač je mekan i rastresit. Odličan je za kombinovanje sa povrćem, ali i slatko-kiselim voćem.
Način pripreme
1 šolju pirinča, 2 šolje vode, kuvati 20 minuta, na tihoj vatri sa prstohvatom soli i kombu algom.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 367
Masti: 2.4 g
Zasićene masti: 0.3 g
Ugljeni hidrati: 77.7 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0 g
Vlakna: 2.8 g
Proteini: 7.4 g
So: 0.030 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.