Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Koristi se kao pomoćno lekovito sredstvo za regulisanje krvnog pritiska, normalizaciju telesne težine i kao dodatak ishrani.
Jabukovo sirće nastaje fermentacijom soka od jabuka. Najbolje je koristiti prirodno jabukovo sirće, koje ne sadrži nikakve dodatke. Tokom procesa fermentacije prirodni šećeri iz jabuka razlažu se, uz pomoć bakterija i kvasca. Ono što nastaje je prvo alkohol, a zatim i sirće.
Jabukovo sirće koristi se u kuvanju ali je njegova namena prvenstveno u lečenju zaista velikog broja tegoba i bolesti. Neretko, jabukovo sirće se preporučuje kao "lek za sve".
Način primene
Preporučena dnevna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku jednog dana je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj vodi (koju možete prethodno prokuvati) uz dodatak dve kašičice meda. Ovakav eliksir, osim što je veoma ukusan, ima široku primenu: on pomaže kod bolesti grla, kod neuredne probave, slabe cirkulacije i uopšte slabe razmene materija u organizmu, preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova... Dokazano je i da jabukovo sirće snižava povišeni krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije.
Sastojci
Jabukovo sirće.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 16
Masti: 0.1 g
Zasićene masti: 0.1 g
Ugljeni hidrati: 0.2 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.2 g
Vlakna: 0.1 g
Proteini: 0.1 g
So: 0 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.