Jabukovo sirće (organski proizvod) 200 ml Bio Špajz
294 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Koristi se kao pomoćno lekovito sredstvo za regulisanje krvnog pritiska, normalizaciju telesne težine i kao dodatak ishrani.
Jabukovo sirće nastaje fermentacijom soka od jabuka. Najbolje je koristiti prirodno jabukovo sirće, koje ne sadrži nikakve dodatke. Tokom procesa fermentacije prirodni šećeri iz jabuka razlažu se, uz pomoć bakterija i kvasca. Ono što nastaje je prvo alkohol, a zatim i sirće.
Jabukovo sirće koristi se u kuvanju ali je njegova namena prvenstveno u lečenju zaista velikog broja tegoba i bolesti. Neretko, jabukovo sirće se preporučuje kao "lek za sve".
sastojci
Jabukovo sirće.
način primene
Preporučena dnevna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku jednog dana je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj vodi (koju možete prethodno prokuvati) uz dodatak dve kašičice meda. Ovakav eliksir, osim što je veoma ukusan, ima široku primenu: on pomaže kod bolesti grla, kod neuredne probave, slabe cirkulacije i uopšte slabe razmene materija u organizmu, preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova... Dokazano je i da jabukovo sirće snižava povišeni krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije.