Integralno raženo brašno (organski proizvod) 1 kg Naše dobro
230 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Brašno od celog zrna raži, mleveno na kamenu.
svojstva
Čuvati na suvom, hladnom i prozračnom mestu na temperaturi do 25 C, zaštićeno od glodara. Rok upotrebe (važi samo u pravilnim uslovima čuvanja proizvoda) Najbolje upotrebiti do datuma označenog na pakovanju.
sastojci
Raženo brašno. Količina vode do 15%, količina pepela do 2.5%, stepen kiselosti do 4.0%.
Alergen info: sadrži gluten.
način pripreme
Beskvasni ražani hleb sa semenkama
350 g našeg dobrog brašna, 1 prašak za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, po 1/2 kašike samlevenih semenki:lana, golice, suncokreta i susama, 1 kašika maslinovog ulja, oko 300ml tople vode i malo soli.
Pomešamo sve sastojke. Dobro ih sjedinimo u testu. Pečemo u podmazanom plehu 35 minuta na 220 C, odnosno dok ne dobijemo hrskavu koru istinski ražanog hleba.