Integralno kukuruzno brašno (organski proizvod) 400 g Gold
82 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Kukuruzno integralno brašno (organski proizvod). Organsko integralno kukuruzno brašno se dobija mlevenjem celog zrna kukuruza.
svojstva
Organsko integralno kukuruzno brašno sadrži dugu listu hranljivih supstanci. Ono je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen.
Brašno od celog zrna kukuruza se kreće kroz creva brže od ostalih vrsta hrane, što smanjuje količinu otpadnih materija koje ostaju unutar tela. Druga korist od konzumiranja kukuruznog brašna je ta što čini ćelije u debelom crevu jačima, a takođe pojačava i antioksidativno delovanje. Kada se brašno od kukuruza uključi u ishranu, dolazi do poboljšanja imuniteta. Konzumiranje celih zrna kao što je kukuruzno zrno može da donese i korist u smislu srčanog i cirkulatornog zdravlja, a cela zrna smanjuju holesterol. Kukuruzno brašno može da spreči i debljanje jer sadrži vlakna i složene ugljene hidrate.
sastojci
Brašno od celog zrna kukuruza (organski uzgajanog) 100 %.
Vlaga maks. 15%, pepeo maks. 2%, kiselinski stepen maks. 4%.
način pripreme
Jednu zapreminu palente preliti sa 1-2 zapremine ključale vode ili biljnog mleka i brzo zamešati. Po želji dodati soli ili šećera.
Sadržaj soli je isključivo posledica prirodno prisutnog natrijuma.