Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Hladno mlevenje zrna heljde na vodeničkom kamenu, doprinosi tome da sva lekovita i hranljiva svojstva ove kulture ostanu sačuvana. Istraživanja govore da je heljdino brašno najbolje koristiti u mešavinama brašna (ražano, sojino, pšenično, kukuruzno). Preporučuje se da heljdino brašno čini 1/3 mešavine. Ta kombinacija može se primeniti kod pripreme različite hrane, kao što su hleb, palačinci, uštipci, pite razljevuše itd.
Vitamini: A 0 %, C 0 %, Kalcijum 4 %, Gvožđe 23 %
Sastojci
Integralno heljdino brašno.
Sadržaj vode maks. 15 %, sadržaj pepela maks. 2.5 %, kiselinski stepen maks. 4 %
Za one koji bi da znaju više
Integralno heljdino brašno kompanije Bio Heljda osvajač je Velike zlatne medalje na 78. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2011. godine.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 335
Masti: 3 g
Zasićene masti: 1 g
Ugljeni hidrati: 71 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 3 g
Vlakna: 10 g
Proteini: 13 g
Holesterol: 0 mg
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.