Integralno heljdino brašno 500 g BioHeljda
205 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Hladno mlevenje zrna heljde na vodeničkom kamenu, doprinosi tome da sva lekovita i hranljiva svojstva ove kulture ostanu sačuvana. Istraživanja govore da je heljdino brašno najbolje koristiti u mešavinama brašna (ražano, sojino, pšenično, kukuruzno). Preporučuje se da heljdino brašno čini 1/3 mešavine. Ta kombinacija može se primeniti kod pripreme različite hrane, kao što su hleb, palačinci, uštipci, pite razljevuše itd.
Vitamini: A 0 %, C 0 %, Kalcijum 4 %, Gvožđe 23 %
sastojci
Integralno heljdino brašno.
Sadržaj vode maks. 15 %, sadržaj pepela maks. 2.5 %, kiselinski stepen maks. 4 %
za one koje žele da znaju više
Integralno heljdino brašno kompanije Bio Heljda osvajač je Velike zlatne medalje na 78. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2011. godine.