Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Polba je odličan izvor vlaka. Vlakna zauzvrat pomaže u regulisanju digestivnog sistema. Stoga nije iznenađenje što se pokazalo da polba poboljšava varenje kod ljudi. Ako imate sindrom iritabilnog kolona sa opstipacijom ili druge probavne smetnje, možda ćete možda koristiti uključivanje polbe u vašu ishranu.
Minerali (u 100 g): cink 28 mg/kg, gvožđe 46 mg/kg, magnezijum 2070 mg/kg, kalcijum 632 mg/kg, natrijum 67 mg/kg, kalijum 4260 mg/kg.
Način primene
Polbino brašno se koristi za proizvodnju hleba i testenina: ukus polbinog hleba skoro je sličan belom hlebu, s tim što je aroma mnogo jača.
Sastojci
Brašno od polbe. Od očišćene, posebno pripremljene polbe mlevene na mlinu sa mlinskim kamenom. Zbog načina mlevenja, brašno zadržava sve sastojke zrna i nutritivne vrednosti.
Alergen info: Proizvod sadrži gluten.
Sadržaj vlage: 10 %
Sadržaj pepela (računata i suva materija): do 1.7 %
Kiselinski stepen: do 3.4
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 365
Masti: 4.2 g
Zasićene masti: 1.4 g
Ugljeni hidrati: 62 g
Ugljeni hidrati (šećeri): <1.0 g
Vlakna: 6.6 g
Proteini: 12.3 g
So: <0.01 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.