Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Brašno od heljde odlično je za vaše zdravlje jer je bogato ugljenim hidratima, a osim toga ne podiže nivo glukoze u krvi. Heljdino brašno je sve popularnije i često se koristi kao zamena za pšenično ili kukuruzno brašno, koja su decenijama unazad dominirala u našoj ishrani.
Minerali (u 100 g): cink 15 mg/kg, gvožđe 54 mg/kg, magnezijum 1932 mg/kg, kalcijum 652 mg/kg, natrijum 38 mg/kg, kalijum 4022 mg/kg.
Način primene
Brašno od heljde se često preporučuje i u okviru posebnih režima ishrane, kao što su na primer hrono ili bezglutenska ishrana.
Sastojci
Brašno od heljde. Od očišćene, posebno pripremljene heljde mlevene na mlinu sa mlinskim kamenom. Zbog načina mlevenja, brašno zadržava sve sastojke zrna i nutritivne vrednosti.
Alergen info: proizvod sadrži gluten u tragovima.
Sadržaj vlage: 12.9 %
Sadržaj pepela (računata i suva materija): do 2.3 %
Kiselinski stepen: do 3.3
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 383
Masti: 2.9 g
Zasićene masti: 1.2 g
Ugljeni hidrati: 62.2 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 2.4 g
Vlakna: 9.6 g
Proteini: 10.4 g
So: <0.01 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.