Indijski orah sirovi
1,320 RSDkg
svojstva
Indijski orasi obiluju antioksidanatima, vitaminima i mineralima, kao što su aminokiseline, cink, kalijum, gvožđe, kalcijum, bakar, fosfor, nijacin i vitaminom B6.
Može da se konzumira sirov, pečen ili pržen. Ima sladak ukus i miris, odlična je zamena za grickalice ili kao dodatak raznim jelima: salate, kaše, puter od oraha, kolači, sladoledi...
Preporučena optimalna dnevna doza je 5-10 oraha dnevno.
Iako se indijski orasi smatraju mastima, oni sadrže dobar holesterol.
Konzumiranje indijskog oraha dobro je za zdravlje kostiju, jer sadrži magnezijum i vitamin K.
Imaju nizak glikemijski indeks koji pomaže u sprečavanju skoka nivoa šećera u krvi.
Bogati su bakrom, pa pomažu u povećanju proizvodnje kolagena koji je neophodan za elastičnost kože.
Prebiotici, koji su prisutni u indijskom orahu su vlakna koja pomažu u razvoju dobre crevne flore.
Indijski orah je odličan izvor gvožđa, što je od vitalnog značaja za prenos kiseonika u telu i pomoć u radu enzima i imunog sistema.
sastojci
Sirovi indijski orah