- Vegan
Humus sa đumbirom 180 g Gušt
302 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Humus sa đumbirom, pasterizovani biljni namaz.
svojstva
Proizvod je prirodno bez glutena, aditiva i veštačkih boja. Napravljeno na starinski način. Proizvod je posan.
Humus sadrži visoku koncentraciju gvožđa i vitamina C, preoteina i dijetetskih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6.
Leblebije (naut) su bogate mineralnim solima gvožđa, kalcijuma, fosfora, kalijuma i bakra, vitaminima B1, B2, B5, i C.
sastojci
Naut, tahan, biljna masnoća, đumbir, limunov sok, začini.
način primene
Humus je pogodan za korišćenje u ishrani vegetarijanaca i vegana, kao kompletan proteinski obrok.
Kao namaz humus se nanosi na pogaču ili tost, kao i na krekere ili čips tortilje. Takođe, može se služiti i kao deo predjela, ili kao prilog uz piletinu na žaru, ribu ili plavi patlidžan. Može se ukrasiti seckanim paradajzom, krastavcem, peršunovim lišćem, dinstanim pečurkama, maslinovim uljem, tvrdo kuvanim jajima, paprikom i maslinkama. Uostalom, pustite mašti na volju.
Čuvati na sobnoj temperaturi. Posle otvaranja čuvati u frižideru 5 dana.
za one koje žele da znaju više
Humus je zdrava hrana Mediterana. Njegovo istorijsko poreklo nije do kraja poznato. Ono što se zna je da je on korišten u ishrani još u doba drevnog Egipta, Fenikije, Kartagine, Stare Grčke i Rimskog carstva. Kasnije, humus postaje specijalitet zemalja na Bliskom istoku, a njegova se upotreba rasprostire i Evropom. Danas, humus je nacionalno jelo Libana.