Humus 180 g Gušt
302 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Humus, pasterizovani biljni namaz od leblebija. Koristiti kao namaz ili kao prilog uz jelo. Proizvod je bez glutena, aditiva i veštačkih boja. Napravljeno na starinski način. Proizvod je posan!
svojstva
Humus sadrži visoku koncentraciju gvožđa i vitamina C, preoteina i dijetetskih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6.
Leblebije (naut) su bogate mineralnim solima gvožđa, kalcijuma, fosfora, kalijuma i bakra, vitaminima B1, B2, B5, i C.
Palmino ulje je prirodni izvor vitamina E i A, antioksidant je i sadrži oko 40% zasićenih masnih kiselina.
Susam je izuzetno bogat kalcijumom i gvožđem.
sastojci
Naut, tahan, biljna masnoća, limunov sok, začini.
način primene
Humus je pogodan za korišćenje u ishrani vegetarijanaca i veganaca, kao kompletan proteinski obrok.
Kao namaz humus se nanosi na pogaču ili tost, kao i na krekere ili čips tortilje. Takođe, može se služiti i kao deo predjela, ili kao prilog uz piletinu na žaru, ribu ili plavi patlidžan. Može se ukrasiti seckanim paradajzom, krastavcem, peršunovim lišćem, dinstanim pečurkama, maslinovim uljem, tvrdo kuvanim jajima, paprikom i maslinkama. Uostalom, pustite mašti na volju.
za one koje žele da znaju više
Humus je zdrava hrana Mediterana. Njegovo istorijsko poreklo nije do kraja poznato. Ono što se zna je da je on korišten u ishrani još u doba drevnog Egipta, Fenikije, Kartagine, stare Grčke i Rimskog carstva. Kasnije, humus postaje specijalitet zemalja na Bliskom istoku, a njegova se upotreba rasprostire i Evropom. Danas, humus je nacionalno jelo Libana.
Humus kompanije Gušt napravljen je od nauta, palminog ulja i jedinstvene mešavine začina, sa sedam različitih ukusa. Mešavina začina (među kojima je vodeća kurkuma, biljka od davnina poznata po svojim izrazito lekovitim svojstvima), zajedno sa morskom solju, daje našem namazu finu mediteransku notu i neponovljiv ukus.