Hladno presovano lešnikovo ulje 250 ml Vivaseed
1,211 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Vivaseed Lešnikovo ulje je hladno presovano jestivo biljno ulje od 100% sirovog jezgra lešnika. Dobija se mehaničkim presovanjem na niskim temperaturama kako bi se očuvala njegova nutritivna vrednost.
Jezgo lešnika sadrži visoku koncetraciju vitamina, menarala, kao i Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina koji organizmu daju energiju i štite zdravlje srca i krvnih sudova.
Ako za sebe birate najbolje – izaberite 100% hladno presovano lešnikovo ulje.
Zbog svoje visoke biološke vrednosti koja pozitivno utiče na zdravlje organizma, preporučuje se za svakodnevnu upotrebu. Bogato je antioksidantima, pa deluje antimikrovno i blokira slobodne radikale u organizmu.
Žašto baš Vivaseed hladno presovano lešnikovno ulje:
- 100% prirodno, čisto i sirovo
- visok nivo Omega 3 i Omega 6 nezasićenih masnih kiselina
- sadrži vitamine: A, E, kao i vitamine B kompleksa
- sadrži minerale: magnezijum, fosfor, gvožđe, mangan
- štiti zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema
- pomaže u regeneraciji ćelija i jačanju kapilara
- zbog svojih hranljivih osobina idealan je sastojak u preparatima za negu lica, tela i kose
- preporučljivo za vegeterijansku i vegansku ishranu
- ne sadrži holesterol
- ne sadrži konzervanse, veštačke boje, aditive, niti bilo kakve dodatke
sastojci
100% čisto hladno presovano jestivo biljno ulje jezgra lešnika.
Alergen info: proizvod može da sadrži tragove badema i susama.
način primene
Ovo visokokvalitetno ulje je karakterističnog orašasto slatkastog ukusa, zlatno žute boje i veoma je cenjeno kod istinskih gurmana. Veoma je stabilno i tačka dimljenja lešnikovog ulja je 221°C pa se može koristi i za kuvanje i pečenje.
Najbolje koristiti sirovo kao dodatak salatama, sosevima, sirevima, testenini, kolačima, ribi i roštilju. Zbog visoke tačke dimljenja (221°C), može se koristiti u kulinarstvu za pečenje, kuvanje, prženje i dinstanje. Zbog visoke hranjive vrednosti, ovo ulje možete i direktno konzumirati po 1-2 kašike (15 ml) dnevno.