Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
To su biljna ulja koja uz riblje ulje predstavljaju izvore esencijalnih n-3 masnih kiselina, koje se u savremenoj ishrani malo unose, a za koje naučni podaci ukazuju da štite organizam od infekcija, pojačavaju imunološki odgovor, deluju protektivno na srce i krvne sudove. Bundevino ulje deluje na čitav organizam, odnosno na više funkcionalnih sistema: urogenitalni, digestivni, kardiovaskularni, endokrini, nervni, koštani, mišićni, zglobove i kožu.
Spisak obolenja kod kojih lekovito dejstvo bundevinog ulja ima pozitivan uticaj je dugačak: povišeni krvni pritisak, oboljenja srca, smetnje pri mokrenju kod uvećane prostate, dijabetes, reumatizam, osteoporoza, opekotine i različita oboljenja kože...
Sastojci
Bundevine semenke.
Način pripreme
Bundevino ulje se sve češće koristi u farmaceutskoj industriji u preparatima za negu i lečenje kože. Preporučuje se korišćenje dva puta na dan, po supena kašika (ujutru i uveče).
Bundevino ulje se primenjuje i u kulinarstvu, u vidu preliva za salate, kuvana jela od povrća, pirinča, pečurki, testa i mesa. Kao namaz na hleb umesto butera i margarina, a u pekarskoj industriji u spravljenju kolača i peciva. Izuzetno je ukusno.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 883
Masti: 99.08 g
Zasićene masti: 18.36 g
Mononezasićene masti : 38.64 g
Polinezasićene masti : 42.86 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.