Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Bademovo ulje se dobija postupkom presovanja na hladno sirovog jezgra slatkog badema (Prunus amygdalus). Bademovo ulje je blagog ukusa i mirisa.
Zbog visoke tačka dimljenja 216°C može se koristiti za kuvanje, dinstanje i pečenje. Bogato je vitaminima A, B1, B2, B6 i E kao i nezasićenim masnim kiselinama omega 6.
Lekovitost:
Način primene
Koristiti se u izradi slatkog testa, poslastica i kao dodatak u smuti.
Koristi se za kuvanje, dinstanje i prženje. Idealano je kao preliv za piletinu ili ćuretinu.
Glavnu primenu ima u kozmetici.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 900
Masti: 100 g
Zasićene masti: 8.3 g
Mononezasićene masti : 71.2 g
Polinezasićene masti : 20.4 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.