• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Hladno ceđeno bundevino ulje 250 ml Lučar
    Šifra: 2001004

    Hladno ceđeno bundevino ulje 250 ml Lučar

    1,121 RSDkom

    Robna marka: Lučar Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    826
    energetska Vrednost KJ
    3395
    masti
    91.8g
    - mononezasićene masti
    30.6g
    - polinezasićene masti
    47.9g
    - zasićene masti
    13.4g
    ugljeni hidrati
    --
    - šećeri
    --
    vlakna
    --
    proteini
    --
    Vitamin E
    9.9g

    o proizvodu

    Hladno presovano jestivo biljno ulje semena tikve golice.

    svojstva

    Ulje visokog kvaliteta i specifičnog nutritivnog sastava, sa očuvanim svim prirodnim svojstvima. Bez ikakvih dodataka, naknadne obrade ili rafinacije. Sadrži esencijalne masne kiseline omega-6, omega-9 i vitamin E, koji su ljudskom organizmu neophodni za očuvanje zdravlja.

    Hladnim presovanjem čistog semena tikve golice dobija se ulje koje je potpuno čisto, njegova prirodna ravnoteža nije narušena nikakvim dodacima i ne mora da prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu bundevinog ulja za održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi, normalnog funkcionisanja prostate, očuvanje imuniteta i pravilnih metaboličkih procesa, pa čak i kod pojačanog stresa.
    Bundevino ulje sadrži prirodni vitamin E i obilje nezasićenih masnih kiselina omega 6 i 9.
    Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu bundevinog ulja za održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi, normalnog funkcionisanja prostate, očuvanje imuniteta i pravilnih metaboličkih procesa, pa čak i kod pojačanog stresa.

    način primene

    Ulje semena tikve golice se odlikuje specifičnom i privlačnom aromom, te ima široku primenu u jelovnicima poznatih kuvara. Može se konzumirati direktno (oralno), koristiti kao salatno ulje, kao dodatak gotovim jelima (varivima, umacima i sl.) ili za pripremu raznih specijaliteta.