Guar guma 400 g The best of nature
431 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Dodatak pogodan za izradu bezglutenskih hlebova, peciva i soseva.
Guar guma je polisaharidna guma, koja se dobija iz semena biljke Cyanopsis tetragonoloba. Dopuštena je upotreba u ekološkoj proizvodnji namirnica. Rastvorljiva je u vodi na sobnoj temperaturi i koristi se kao prirodni zgušnjivač, stabilizator i emulgator za formiranje odgovarajuće strukture u pekarskim (posebno značajna njena primena u bezglutenskim proizvodima), konditorskim i proizvodima mesne industrije.
Sadrži: kalcijum 50 mg, natrijum 1.5 mg, so 3.75 mg, fosfor 50 mg, gvožđe 2.6 mg, magnezijum 40 mg, cink 0.5 mg, bakar 0.2 mg, mangan 0.2 mg, skrob 0 g, transmasne kiseline 0.03-0.05 g.
način primene
Daje strukturu sosevima na bazi voća i povrća, dezertima i kremovima, kao i mlečnim proizvodima.