Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Dodatak pogodan za izradu bezglutenskih hlebova, peciva i soseva.
Guar guma je polisaharidna guma, koja se dobija iz semena biljke Cyanopsis tetragonoloba. Dopuštena je upotreba u ekološkoj proizvodnji namirnica. Rastvorljiva je u vodi na sobnoj temperaturi i koristi se kao prirodni zgušnjivač, stabilizator i emulgator za formiranje odgovarajuće strukture u pekarskim (posebno značajna njena primena u bezglutenskim proizvodima), konditorskim i proizvodima mesne industrije.
Sadrži: kalcijum 50 mg, natrijum 1.5 mg, so 3.75 mg, fosfor 50 mg, gvožđe 2.6 mg, magnezijum 40 mg, cink 0.5 mg, bakar 0.2 mg, mangan 0.2 mg, skrob 0 g, transmasne kiseline 0.03-0.05 g.
Način primene
Daje strukturu sosevima na bazi voća i povrća, dezertima i kremovima, kao i mlečnim proizvodima.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 180-195
Masti: 0.3-0.7 g
Zasićene masti: 0.2-0.5 g
Mononezasićene masti : 0.2-0.4 g
Polinezasićene masti : 0.1-0.2 g
Ugljeni hidrati: 1 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 1 g
Vlakna: 79-87 g
Proteini: 3-5 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.